Projekti tutvustus

 

Projekt: Global learning approach on food waste in non-formal education /
Maailmahariduslik lähenemine toiduraiskamise teema käsitlemisel mitteformaalses hariduses
Aeg:
1.10.2017-30.09.2020
Grant: CSO-LA/2017/388-342

Projekti programmi nimetus Eestis: Väärtustades toitu. Aitäh, et säästad.
Projekti programmi nimetus rahvusvaheliselt: Sincerely, food! Thank you for saving.
Projekti rahvusvaheline veebileht: www.sincerelyfood.eu

Juhtpartner: Leedu Tarbijate Instituut (Lietuvos vartotojų institutas)

Partnerid:
Eesti Korteriühistute Liit
Rumeenia Tarbijakaitse Organisatsioon InfoCons (InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor)
Keskkonnakaitse organisatsioon Green Liberty Lätis (Zaļā brīvība)
Horvaatia Tarbijate Hariduse ja Infokeskus CEIP (Centar za edukaciju i informiranje potrošača CEIP)
Organisatsioon Bioselena Bulgaarias (ФБЗ Биоселена)

Projekti sihtgrupp: kodumajapidamised, haridustöötajad, õpilased

Projekti eesmärgid:

  • tõsta tarbijate teadlikkust toidujäätmete vähendamise võimalustest kodumajapidamistes, sh jagada toidunippe, selgitada kaubanduses kasutatavaid toidumärgistusi, koostada õppematerjale, viia läbi temaatilisi seminare ja koolitusi täiskasvanutele ning õppetunde koolides jm
  • juhtida avalikkuse tähelepanu toiduraiskamisega kaasnevatele globaalsetele mõjudele ja toidujäätmete vähendamise olulisusele, sh avaliku meedia ja teavituskampaaniate vahendusel

Projekti raames on valminud:

🍎alla laetavad ja prinditavad toidujäätmete vältimise käsiraamat ja märkmik
https://www.ekyl.ee/vaartustadestoitu/kasiraamatud/
🍏videod ja animatsioonid nõuannetega toidujäätmete vältimiseks
https://www.ekyl.ee/vaartustadestoitu/videod/
🍐interaktiivsed testid teadmiste kontrollimiseks toidu päritolu, säilivuse ja kasutamise kohta
https://www.ekyl.ee/vaartustadestoitu/testid/
🥕veebipõhine mäng “Argisangar” toidu targa tarbimise kohta
https://www.ekyl.ee/vaartustadestoitu/mang/
🥦toidunipid ja retseptid lugemiseks ja jagamiseks
https://www.ekyl.ee/vaartustadestoitu/toidunipid/

Projektist kirjutab ajakiri ELAMU:

Elamu 2019/4 : “Väärtustades toitu” muudab väärtushinnanguid. Loe SIIT.

Elamu 2020/1 : Toidunipid Elamu lugejale. Loe SIIT.

Projekti raames toimusid:

  • koolitused ettevõtetes
  • praktilised rühmatööd koolides
  • toidulaborid “Cook your way to global understanding”
  • koolitused (ühistujuhtidele, haridustöötajatele)
  • võistlused (koolides, ühistutes)
  • digitöötoad (storytelling)
  • installatsioonid avalikus ruumis
  • esitlused messidel ja konverentsidel

Projekti lõppkonverents toiduraiskamise vähendamisest kodumajapidamistes toimus 26.11.20:
järelvaadatav siin http://www.vartotojai.lt/index.php?id=11808

Projekti koordinaator Eestis:
Andres Jaadla
Andres.Jaadla@ekyl.ee

Jälgi meid sotsiaalmeedias:
#väärtustadestoitu   #aitähetsäästad   #peatametoiduraiskamise  #EKÜLlõpptarbija  #targatarbijanõuanded   #sincerelyfood   #thankyouforsaving

Kaasrahastab Euroopa Liit