Korteriühistute õigusteabepäeval räägitakse ehitamise juriidilistest külgedest

02.05.2017

Eesti Korteriühistute Liidu pressiteade
02.05.2017

Eesti Korteriühistute Liit korraldab homme, 3. mail kl 12 hotellis Euroopa (Tallinn, Paadi 5) õigusteabepäeva, kus keskendutakse ehitustegevuse korraldamisele korteriühistus. Õigusteabepäeva põhiesinejad on jurist Tuulikki Laesson (Laesson&Partnerid) ja vandeadvokaat dr. Kalev Saare (advokaadibüroo Cobalt). Ajakirjanikud on oodatud sündmust kajastama, õigusteabepäeva kava näeb SIIN.

Millised muudatused toob kaasa 2018. aastal jõustuv korteriomandi- ja korteriühistuseadus korteriühistule renoveerimist planeerides, sellele keskendub Tuulikki Laesson oma ettekandes. Kalev Saare ettekanne keskendub ehituslepingust tulenevatele poolte kohustustele ning ehitaja vastutusele.

Eesti Korteriühistute Liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi sõnul on kortermajade renoveerimisel ette tulnud kehva kvaliteediga tehtud töid, aga ka olukordi, kus ehitustegevuse käigus on korteriomanike vara kahjustada saanud. “Korteriühistud on viimastel aastatel üha usinamalt renoveerima hakanud, olles tõusnud ehitajatele üheks oluliseks lepingupartneriks. Siin on aga väga tähtis, et leping oleks koostatud juriidiliselt korrektselt ning mõlematel pooltel vastutusest selge ja ühene arusaam,” toonitas Mardi. Samuti on oluline teada, kes vastutab, kui ehitusetapid ei saa tähtaegselt valmis ning millised on selles olukorras korteriühistu õiguskaitsevahendid.

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres. Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Lisainfo: Urmas Mardi, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige, õigusosakonna juhataja
Tel 372-50 15077,
e-mail: urmas.mardi@ekyl.ee