Ülejäägid pannkoogi sisse

25.11.2018

Kes meist ei armastaks pannkooke! Pannkooke on lihtne küpsetada ja maitsevad need igas eas sööjaile. Ent pannkook on ka tänuväärne koht ülejääkide kasutamiseks – olgu selleks siis mõni järelejäänud banaan, õun, pirn või peotäis marju. Õunad võid soovi korral ka eelnevalt riivida, serveerimiseks suhkrut-kaneeli.

Õunapannkoogid (2-le)

2 muna
1 õun
näpuotsaga soola
1 tl suhkrut
125 ml mineraalvett
125 ml piima
125 grammi jahu
Küpsetamiseks oliivõli
Serveerimiseks kaneelisuhkrut

Valmistamine:
Valmista pannkoogitaigen: klopi munad vahule, lisa munavaht ülejäänud ainetele, sega. Riivi õunad ja lisa need ettevaatlikult taignasse. Küpseta õlis kuumal pannil kuldseks.

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid