Turguta tervist redisega

19.10.2019

Redis on Eestimaa aedade tõsine tervisepomm: see sisaldab kaaliumi, foolhapet, C vitamiini ja beetakaroteeni, võideldes südamehaiguste vastu, hoides kontrolli all kolesterooli ja korrastades seedimist.

Kõige parem oleks rediseid hoida koos pealsetega külmkapi juurviljasahtlis, hiljem toiduvalmistamisel pesta, puhastada ja pealsed eemaldada.

KLOPITUD REDISESALAT

Suurem kimp rediseid
3 tl vaarikaäädikat
Näpuotsatäis soola ja suhkrut
Veidi tilli

Valmistamine: viiluta puhastatud redised õhukesteks viiludeks (soovitavalt köögikombainis), lisa kõik muud komponendid. Säti kaussi või supitaldrikusse, pane teine taldrik peale ja raputa mehiselt, kuni redised on pehmeks klopitud. Serveeri kohe.

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid

Kaasrahastab Euroopa Liit