Ilmus ajakirja “Elamu” uus number 2/2017

04.05.2017

Hea lugeja,

toimekas kevad on kätte jõudnud ja küllap jagub teilgi, head EKÜLi liikmed, tegemisi küllaga. See kevad on Eesti Korteriühistute Liidu jaoks eriline, sest niipalju koolitusi, üritusi, infopäevi ei olegi meil varem olnud. Ja kõik üritused lähevad täissaalidele! Väga suurt huvi tuntakse selle vastu, mis tuleval aastal juhtuma hakkab, sest ees ootab uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse (KrtS) jõustumine.

Käesolevas numbris jätkame uue seaduse tutvustamist. Renoveerimisest kõneleme käesolevas numbris samuti. Neil ühistutel, kes renoveerimise läbiviimiseks riiklikku toetusraha soovivad, tuleks kiirustada. Ühistutel, kes järgneva kaheteistkümne kuu jooksul toetusraha taotlust ei esita, laheb raskeks, sest plaanitud 102 miljonit eurot saab otsa. Seda toonitas ka SA KredEx eluaseme- ja energiatõhususe divisjoni juht Triin Reinsalu EKÜLi Lõuna-Eesti foorumil peetud ettekandes. Kaesolevas Elamu numbris tutvustab Triin Reinsalu kõiki neid teenuseid, millega SA KredEx korteriühistutele abiks saab olla.

Käesolev Elamu number annab ülevaate ka ühest põnevast uuringust – nimelt uuris EKÜLi korteriühistu juhi 120-õppetunnise koolituse lõputöö teinud Andres Mürk Eesti korteriühistute juhtide motivatsiooni. Missugune on keskmise ühistujuhi portree ja millised raskused töös ette tulevad, sellest saate uuringu ülevaatest põhjalikumalt lugeda. Koostööle on EKÜL oma tegevuses alati suurt rõhku pannud – käesolevas numbris räägivad kodumaja turvalisusest ja tuleohutusest nii päästeamet kui politsei. Mõlema organisatsiooniga teeb Eesti Korteriühistute Liit viljakat koostööd, et üheskoos Eesti inimeste elu ikka toredamaks ja turvalisemaks muuta.

URMAS MARDI,
Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige