Korteriühistute juhid sõidavad Rootsi elamuühistutega tutvuma

14.02.2024

Eesti Korteriühistute Liidu teade
14.02.2024

Korteriühistute juhid kogunevad sel nädalal Eesti Korteriühistute Liidu kutsel taas talveakadeemiat pidama. Täna algav VII talveakadeemia viib Eesti korteriühistute juhid lisaks teadmiste omandamisele ja kogemuste vahetusele ka õppereisile Stockholmi.

„Rootsi elamuühistute liidu Riksbyggeni eestvedamisel tutvume Rootsi pealinna elamurajooniga, mis on hea näide erinevate vajadustega inimgruppe koondavast kogukonnast – seal elavad näiteks väikekorterites noored kõrvuti lastega perede ja vanemaealistega, kellele loodud toetatud elamisvõimalused. Korteriühistute juhid saavad hea ülevaate kohalikust elamuehitusest, energiasäästu ja ringmajanduse võimalustest kui ka kogukondlikust koostoimimisest,“ tutvustas talveakadeemia plaane Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla.

Jaadla sõnul jõutakse kolmepäevase talveakadeemia käigus arutada erinevate teemade üle, millega ühistujuht igapäevaselt kokku puutub. „Nende päevade sisse mahub nii tõsiseid loenguid kui ka kasulikke arutelusid – kogemuste vahetamine kolleegidega on ühistujuhile väga oluline,“ rõhutas Jaadla.

Korteriühistute talveakadeemiat toetab projekt LIFE IP BuildEST.

TAUST: Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti. EKÜL kuulub Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse. Samuti on liit partneriks BuildEST projektis, mis toob kokku erinevate osapoolte teadmised ja kogemused elamufondi rekonstrueerimiseks.

 

Teate edastas: Eesti Korteriühistute Liit
www.ekyl.ee

Kõneisik:
Andres Jaadla, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees
Tel: +372 520 3987
E-mail: andres.jaadla@ekyl.ee