EKÜL juhatuse esimees Andres Jaadla visiidil Ukrainas

18.10.2023

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla viibis sel nädalal Euroopa Regioonide Komitee delegatsiooni liikmena visiidil Ukrainas Lvivis. Visiidi eesmärk oli lihtsusta omavahelist suhtlust ja koostööd ELi institutsioonidega Ukraina ülesehitusplatvormi raames ning ELi ja Ukraina kohalike omavalitsuste vahel, samuti edendada dialoogi Ukraina ülesehitust ettevalmistava kohaliku ja piirkondliku tasandiga.

Visiidi käigus kohtus Andres Jaadla Lvivi linnapea Andri Sadovõiga ja tutvustas linnapeale EKÜL arengukoostööprojekti „Ukraina elamute rekonstrueerimine: suutlikkuse suurendamise ja koostööprogramm elamupiirkondade ülesehituseks Harkivis, Mõkolaivis ja Žõtomõris“.

“Kuna Eestil ja Ukrainal on sarnane elamumajanduslik pärand, saab Eesti oma edukate elamureformide ja renoveerimispraktikate näitel pakkuda abi Ukrainale renoveermis- ja ülesehitusprogrammide ettevalmistamisel ja elluviimisel” sõnas Andres Jaadla. “Heade praktikte rakendamisel Harkivis, Mõkolaivis ja Žõtomõris saab neid üle kanda ka Lvivi konteksti. Elamud üle kogu Ukraina vajavad renoveerimist ja suuremat energiatõhusust.”

Fotod: Vladik Musienko