Majade energiatõhusus. Kellele kerge, kellele raske ülesanne?

31.03.2023

Mõned nädalad tagasi esitas Euroopa Parlament oma seisukoha vanemate eluhoonete renoveerimise asjus, et parandada majade soojapidavust ja piirata energiatarbimisega kaasnevat kasvuhoonegaaside saastet. Ettepanek on pälvinud rohkem kriitikat kui heakskiitu ja nüüd, kui esimesed vaidlused on peetud, võiks rahulikult üle vaadata, mida Euroopa Parlamendi poolt väljapakutud eesmärgid nõuavad; kust tuleb raha ja mida energiamärgis meile õieti ütleb.

Vikerraadio Reporteritunnis rääkisid prof. Jarek Kurnitski Tallinna Tehnikaülikoolist, Ivo Jaanisoo Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumist ja Andres Jaadla Eesti Korteriühistute Liidust.

Kuula saadet: Reporteritund. Majade energiatõhusus. Kellele kerge, kellele raske ülesanne? | Vikerraadio | ERR