Sotsiaalministeerium palub korteriühistute abi olulise vaktsineerimisinfo jagamisel

26.10.2021

Vaktsineerimine on ohutuim viis hoida ennast ja oma lähedasi ning see on ainus tee kriisist välja. Seepärast palume abi, et info vaktsineerimise võimaluste ja nõustamise kohta jõuaks võimalikult paljude inimesteni. Ka kortermajade trepikodades liikumine on turvalisem, kui naabrid on vaktsineeritud.

 Edastame lühidalt info ja viite erinevatele kujundatud materjalidele, mille puhul oleme väga tänulikud, kui leiate võimaluse neid ühistutes jagada. Hästi võib sobida nt A4 väljatrükitav plakat teadetetahvlil, info jagamine veebikeskkondades (nt korto, Facebooki grupid vms, mis on konkreetsel ühistul kasutusel).

Kujundatud materjalid kahes keeles: https://drive.google.com/drive/folders/1Vv8aYLVE3O9n0F8JMzdttLCkLlAmAlXU

Sinu perearst ootab nõu küsima ja vaktsineerima

Eesti perearstid ja -õed kutsuvad 27. oktoobrist kuni 5. novembrini inimesi nõustamisele ja vaktsineerima. Perearstikeskuses saab vaktsineerida COVID-19 vastu nii esimese, teise kui tõhustusdoosiga ning üle 65-aastastel on samaaegselt võimalik ära teha ka tasuta gripivaktsiin. Vaktsineerimine on ohutuim viis hoida ennast ja oma lähedasi ning see on ainus tee kriisist välja.

  • Vaktsineerimiseks võta ühendust oma perearstikeskusega. Vaktsineerima võib minna koos lähedase või tuttavaga – vaktsineeritakse ka neid, kes pole konkreetse perearsti nimistus.
  • Tõhustusdoose tehakse üle 65-aastastele ning tervishoiu-, sotsiaal- ja haridustöötajatele vähemalt kuue kuu möödumisel esmase vaktsineerimiskuuri läbimisest.
  • Liikumisraskustega inimesi vaktsineeritakse ka kodus. Anna teada kodus vaktsineerimise vajadusest oma perearstile või infotelefonil 1247.
  • Krooniliste haigustega inimene vajab vaktsiini kaitset veel enam, sest tema terviseprobleemid suurendavad COVID-19 haiguse raskelt põdemise ohtu.
  • Tõsisemad kõrvaltoimed on kõigil COVID-19 vaktsiinidel harvemad kui paljudel igapäevastel ravimitel. Eakatel ja krooniliste haigustega inimestel esineb kõrvaltoimeid vähem.
  • Üle 784 000 inimese on 26. oktoobri hommikuks vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud.
  • Vaktsineerimiseks võta ühendust oma perearstiga või leia sobiv vaktsineerimiskoht  vaktsineeri.ee; aja saad kirja panna digiregistratuuris.

Perioodil 27. oktoobrist kuni 5. novembrini keskenduvad perearstikeskused vaktsineerimisele ja sellega seotud nõustamisele, samuti tagatakse erakorraline arstiabi. Samal perioodil võidakse lükata edasi kergemate tervisehädadega tegelemine, sõeluuringud, plaanilised krooniliste haigete tervisekontrollid ning selliste tervisetõendite tegemine, millega ei ole kiire.

Usaldusväärset infot vaktsiinide kohta leiab veebilehelt: www.vaktsineeri.ee.