Korteriühistus tuleb otsuseid ühiselt langetada

17.01.2020

Eesti Korteriühistute Liidu teade
17. jaanuar 2020

Eesti Korteriühistute Liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi paneb korteriomanikele südamele, et otsuseid, mis puudutavad kogu maja elanikke, olgu need remonditööd või majaümbruse kaunistamine, tuleb korteriühistus kokku leppida.

“Nii ei tohiks see kindlasti olla, et igaüks talitab oma soovide kohaselt,” möönab Mardi. Ta kutsub üles oma soove ja ettepanekuid ühistuga jagama, tehes kirjalikke ettepanekuid, mida korteriühistu koosolekul arutatakse ja vajadusel hääletusele pannakse.

“See aga ei tähenda, et kellegi initsiatiivi peaks pärssima – ka kaunima koduümbruse auhinna võitjate seas on mitmeid maju, mille ümbruse eest seisavad hea rohenäppudest majaelanikud, teiste korteriomanike toel ja heakskiidul,” toob ta näiteks. “Kokkulepete saavutamine hoiab aga ära hilisema pika ja inetu tüli, mis võib hullemal juhul päädida aja- ja rahakuluka kohtuprotsessiga.”

Teate edastas: Eesti Korteriühistute Liit www.ekyl.ee

Kõneisik:

Urmas Mardi, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige, õigusosakonna juhataja
Tel: +372 50 15077
E-mail: urmas.mardi@ekyl.ee