Eesti Korteriühistute Liit on väljas interaktiivse installatsiooniga toidufestivalil “Kamalammas “

21.09.2019

Eesti Korteriühistute Liidu teade
21.09.2019

Eesti Korteriühistute Liit on valmistanud projekti “Väärtustades toitu” raames põneva mobiilse installatsiooni, mida tutvustatakse Rakveres nädala kestva rahvustoitude ja -kultuuri festivalil “Kamalammas”.

Esmaspäeval, 16. septembril 2019 algas Rakveres rahvustoitude festival Kamalammas, mis pakub maitse- ja kultuurielamusi üle ilma tuntud rahvusköökidest. Kamalamba program kestab üle nädala ja sel ajal on võimalik tutvuda Eesti Korteriühistute Liidu liikuva installatsiooniga. 16.-21. septembril toimub rahvustoitude festival Rakvere toitlustuskohtades. Toidufestival kulmineerub laupäeval 21. septembril rahvustoitude päevaga Rakvere keskväljakul kella 12.00 – 17.00. Linna keskväljakul pakuvad maitseelamusi eesti, filipiinide, hispaania, ingerisoome, itaalia, jaapani, süüria, türgi, ukraina, ungari, vene jt rahvusköögid. Toimub kirev kultuuriprogramm.

Külalisi on toidufestivalil nii lähedalt kui kaugelt. Kohal on Ungari toidumeister, kes pakub lõkkel ehtsat ungari toitu, maitsta saab Jaapani okonomiyaki-sid, Sitsiilia oliiviõli, pizzat ja veini, testida saab Hispaania hõrgutisi. Lisaks on väljas Filipiinide ja Süüria rahvustoitude pakkujad, saab maitsta Ukraina ja Vene hõrgutisi, avastada Ingerisoome maitseid ning kohata Vao Köögi toimekat seltskonda.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul tunti toidufestivali päevade jooksul suurt huvi “Väärtustades toitu“ installatsiooni vastu. “Huvi oli suur, lahendati teste ja huvilistele sai jagatud rohkelt infomaterjale,“ kinnitas Jaadla. Projektieksperdi Marit Otsing-Saare sõnul oli Rakvere toidufestival “ Kamalammas“ just õige koht projekti tutvustamiseks ja läbi loominguliste installatsioonilahenduste jõudis sõnum õige sihtrühmani.

Eesti Korteriühistute Liidu projeki “Global learning approach on food waste in non-formal education/ Maailmahariduslik lähenemine toiduraiskamise teema käsitlemisel mitteformaalses hariduses” eesmärgiks on tõsta tarbijate teadlikkust toidujäätmete vähendamise võimalustest kodumajapidamistes, sh jagada toidunippe, selgitada kaubanduses kasutatavaid toidumärgistusi, koostada õppematerjale, viia läbi temaatilisi seminare, koolitusi täiskasvanutele ning õppetunde koolides. Projektiga soovitakse juhtida avalikkuse tähelepanu toiduraiskamisega kaasnevatele globaalsetele mõjudele ja toidujäätmete vähendamise olulisusele, sh avaliku meedia ja teavituskampaaniate vahendusel. Projekti tegevused toimuvad Eestis, Lätis, Leedus, Rumeenias, Bulgaarias ja Horvaatias. Projekti kaasrahastab Euroopa Liit.

Vaata pilte siit: https://ekyl.ee/galerii/vaartustades-toitu-rahvustoitude-festivalil-kamalammas-21-19-19/

Loe projekti “Väärtustades toitu” kohta lähemalt siit: https://www.ekyl.ee/projektid/vaartustadestoitu/tutvustus/

 

Kaasrahastab Euroopa Liit