“Väärtustades toitu” Eesti Tervisemessil Tallinna südames

14.09.2019

Eesti Korteriühistute Liidu teade
14.09.2019

Eesti Korteriühistute Liit tutvustas 14. septembril 2019 Tallinnas Eesti Tervisemessil projekti “Väärtustades toitu”.

Eest Tervisemess toimus sellel aastal Tallinna südames, Vabaduse platsil. Eesti Korteriühistute liidu messiboksis oli messil osalejatel võimalus vaadata videosid ja kontrollida oma teadmisi erinevate interaktiivsete testidega. Parimatele testilahendajatele oli auhinnaks “Väärtustades toitu” projekti käsiraamat, samuti võimalik saada koduseid küpsetisi Eesti Korteriühistute Liidu poolt spetsiaalselt tellitud “toidulaeval”.

Eesti Tervisemess Tallinna keskväljakul möödus päikselise ilma ja rohke publiku saatel. Vabaduse väljakule oli kohale tulnud rohkem kui 100 tervist toetavat ettevõtet ja spordiklubi. Eesti Tervisemess on inspiratsiooni- ja teadmistepäev kõigile neile, kel liikumise ja terviseteemade vastu huvi on. See on koguperesündmus, kuhu on oodatud igaüks, sest toimub palju põnevat, harivat ning vajalikku infot jagatakse kõigile.

Tervisemessi pealaval algas päev rahvatantsu saatel ja lõppes suure heategevusliku zumbapeoga. Samuti sai näha beebisid emmede ja issidega võimlemas ning mitmeid teisi põnevaid etteasteid. Omal käel sai harjutada žongleerimist, kõksida Rivo Vesikuga võrkpalli ja praktiseerida puitplaadi purustamist. Tervisemessil sai õppida nii elustamist kui ka elustamisaparaadi kasutamist. Lääne–Tallinna Keskhaigla telgis käis gripi vastu vaktsineerimas üle 50 inimese. Regionaalhaigla telgis võeti üle 200 vereproovi, et kontrollida inimeste tervist ja jagati olulist teavet vereloovutamise kohta. Lisaks sai erinevates telkides kontrollida oma kehakoostist ja tervisenäitajaid, nagu vererõhk ja veresuhkur.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul oli oluline Tervisemessil teadvustada toiduraiskamise probleemi korteriühistutes ja kodumajapidamistes. Väärtustades Toitu projektijuhi Marit Otsing-Saare sõnul kasutasid paljud messikülastajad võimalust lahendada erinevaid teste ja lustida õpetlike videote saatel.

Eesti Korteriühistute Liidu projeki “Global learning approach on food waste in non-formal education/ Maailmahariduslik lähenemine toiduraiskamise teema käsitlemisel mitteformaalses hariduses” eesmärgiks on tõsta tarbijate teadlikkust toidujäätmete vähendamise võimalustest kodumajapidamistes, sh jagada toidunippe, selgitada kaubanduses kasutatavaid toidumärgistusi, koostada õppematerjale, viia läbi temaatilisi seminare, koolitusi täiskasvanutele ning õppetunde koolides. Projektiga soovitakse juhtida avalikkuse tähelepanu toiduraiskamisega kaasnevatele globaalsetele mõjudele ja toidujäätmete vähendamise olulisusele, sh avaliku meedia ja teavituskampaaniate vahendusel. Projekti tegevused toimuvad Eestis, Lätis, Leedus, Rumeenias, Bulgaarias ja Horvaatias. Projekti kaasrahastab Euroopa Liit.

Vaata galeriid siit https://ekyl.ee/galerii/vaartustades-toitu-eesti-tervisemessil-tallinn-14-09-19/

Loe projekti “Väärtustades toitu” kohta lähemalt siit: https://www.ekyl.ee/projektid/vaartustadestoitu/tutvustus/

Kaasrahastab Euroopa Liit