EKÜL juhatuse esimees külastas ettevõtet ABB

15.07.2019

EKÜL juhatuse esimees Andres Jaadla külastas 11.07.2019 Rae vallas asuvat ettevõtet ABB. Ettevõtte valdkonnajuhid  ja spetsialistid Märt Kostabi, Jaak Käis, Alar Vainula ja Piia Bergstein tutvustasid ABB erinevaid tootegruppe ja näitasid nende kasutamist interaktiivsetel stendidel.

Andres Jaadla sõnul on positiivne, et ABB – l  on olemas tootesarjad, mis võivad olla vajalikud korteriühistutele mitmes valdkonnas, alustades pikseohutussüsteemidest, kaasaegsetest elektriseadmetest ja lõpetades turvaliste uksesüsteemide, targa kodu lahenduste ning mitmekülgse hooneautomaatika lahendustega korteriühistutes kasutusel oleva ventilatsiooni –  ja sisekliimaseadmete nutikaks juhtimiseks. Üheskoos leiti, et  ABB poolt pakutavad lahendused võivad olla korteriühistutele huvipakkuvad ja vajavad seega koostöös EKÜL-iga laiemat tutvustamist korteriühistute hulgas.

ABB on teedrajav tehnoloogialiider, kes pakub terviklikke ja laiaulatuslikke lahendusi tööstuse digitaliseerimiseks. Enam kui 130-aastase ajalooga innovaatorina on ABB täna tööstuse digitaliseerimise juhtiv ettevõte ning tegutseb neljas kliendikeskses ja globaalselt juhitud ärivaldkonnas: elektrifitseerimine, tööstusautomaatika, ajamid ning robootika ja diskreetne automaatika, mida toetab ühine digitaalne platvorm ABB Ability™. ABB turuliidrist elektrivõrguäri müüakse Hitachile 2020. aastal. ABB tegutseb enam kui sajas riigis ja annab tööd ligikaudu 147 000 inimesele. www.abb.com

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: müük (seadmed, süsteemid, korrashoiuteenused, projektid), tootmine (mootorid, generaatorid, ajamid, komplektalajaamad) ja äriteenused (raamatupidamis-, tarneahela juhtimis- ja personaliteenused ABB Grupi ettevõtetele). Rohkem kui 25 tegevusaasta jooksul Eestis on ABB pälvinud viis korda Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse poolt välja antava „Aasta Välisinvestori“ auhinna ning korra Eesti parimale ettevõttele määratava „Ettevõtluse Auhinna“. www.abb.ee