Ukraina valmistub kaasajastama elamuvaldkonna seadusandlust

09.07.2019

4. juulil 2019 toimus Kiievis Ukraina eluasemevaldkonna teemaline infotund “New housing policy – we start here today”, kus tutvustati värskelt asutatud ühiskondliku  organisatsiooni „Housing Ukraine“ tegevuse  põhimõtteid. Infotunnis osales projekti “Ukraina eluasemevaldkonna reformide toetamine” raames ka EKÜL juhatuse esimees Andres Jaadla.

Vaata sündmust kajastavat videot SIIT.

Ürituse kaaskorraldaja, projekti „Ukraina eluasemevaldkonna reformide toetamine“ projektipartneri  „State Fund for Support of Youth Housing Construction“ juhi Serhii Komnatnyi hinnangul on täna Ukrainas olukord, kus elamuvaldkonna seadusandlus peegeldab veel  paljuski riigi majanduse ja ühiskonna üleminekuperioodi. Tema sõnul reguleerivad Ukraina elamumajandust enam kui 20-aastased õigusaktid, millesse on küll tehtud olulisel hulgal parandusi, kuid samaaegselt jõustuvate uute seadustega on kodaniku jaoks kadunud õiguskindlus ja selgus, millisest õigusaktist lähtuda, kui nende sisu ei ole enam omavahel kooskõlas. 

Usun, et uuel loodud organisatsioonil on kindlasti mõju Ukraina elamuvaldkonna euroopalikuma tuleviku kujundamisel,”  sõnas Andres Jaadla. “On hea meel, et Eesti Korteriühistute Liit on Välisministeeriumi arengu- ja humanitaarabi vahenditest toetatud projekti abil saanud võimaluse jagada Eesti ja Euroopa elamuvaldkonna reformi- ja praktilise toimimise kogemust Ukraina kolleegidega ning olla sellega abiks Ukraina elamuvaldkonnas planeeritavate muutuste ettevalmistamisel.”

Loe lähemalt projekti “Ukraina eluasemevaldkonna reformide toetamine” kohta SIIT.