Kas rajada kortermaja juurde muruplats?

02.07.2019

Eesti Korteriühistute Liidu teade
2. juuli 2019

Lugeja küsib: kas rajada kortermaja juurde muruplats?

“Korteriomanike koosolekul arutasime, kas rajada kortermaja juurde muruplats. Paljud olid kahtleval seisukohal – seda tuleb niita, kaasnevad hoolduskulutused. Samas on muru lastele tore. Ei teagi nüüd, mida teha, mida soovitaksite?” küsis üks kortermaja elanik Eesti Korteriühistute Liidult nõu.

Rakvere linnaaedniku Anu Otsma sõnul loob muru rahuliku fooni kõigele ümbritsevale ja lisab avarust. “Muruplatsid on head mõõduka koguse sadevete immutamiseks. Kui kinnistul on aga vähe ruumi, tuleks tõsiselt kaaluda, kas ja kui palju muru üldse rajada,” jagab ta soovitusi Eesti Korteriühistute Liidu ajakirjas Elamu. “Muru ei saa olla ka kindlasti kohtades, kus on tihedam käimine, sest siis muutub muutub see poriseks. Puhkealade ja mänguväljakute ümbrus on murule kindlasti sobilik koht, sest seal saab harrastada aktiivseid mänge, lapsed saavad joosta. Samas tuleb aga meeles pidada, et muru on kõige hooldusmahukam ja kallim haljastusobjekt,” paneb linnaaednik korteriomanikele südamele.

TAUST: Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti. EKÜL kuulub Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse ning juhib samuti üleminekuriikide toetamiseks ellukutsutud erakorralist töörühma. Alates 2016. aastast on EKÜL ÜRO elamumajanduse harta keskus, mille põhitegevuseks on eluasemevaldkonna toetamine riikides, kus elamureformid veel ettevalmistamisel.

Teate edastas: Eesti Korteriühistute Liit
www.ekyl.ee