Kortermajade ümbrus muutub järjest kaunimaks

25.08.2018

Renoveeritud kortermajade kõrval püüab järjest enam pilku ka korrastatud majaümbrus, nentis täna Viljandimaal kodukaunistamise auhinnatseremoonial eriauhinna üle andnud Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla. Eriauhinna pälvis Ketraja 3 kortermaja Põhja-Tallinnas.

Jaadla sõnul on kortermajade elanike suhtumises toimunud murrang. “Kui varasemalt nähti koduna vaid oma korterit ning hoolitseti selle eest, siis täna on koduks nii kortermaja kui ka selle ümbrus, mida hoolikalt korrastatakse,” sõnas ta. “Ka korteriühistute liidu korraldatud parimate kortermajade konkursile saabub järjest rohkem maju, mis kandideerivad just kaunima koduümbruse eriauhinnale – maja ümber laiuvad lilleklumbid, paigaldatud on istepinke ja mänguväljakuid. See on koht, mis tekitab kogukonnatunde,” rääkis Jaadla.

“Me soovime, et kodu, selle sõna kõige laiemas tähenduses, oleks midagi sellist, mis kestab üle aja, tulevastele põlvedele, lastele ja nendegi lastele. Sellises kodus on hea ja turvaline olla. See on hooliv ja kindel paik meile endile ja meie külalistele, “ ütles oma kõnes Viljandis kodukaunistamise auhindade üleandmisel president Kersti Kaljulaid.

Vabariigi Presidendi algatatud kodukaunistamisliikumine tunnustab kõiki neid, kes muudavad oma tööga Eestit kaunimaks.

Tänavused auhinnasaajad