Eesti Korteriühistute Liidule anti Iraanis üle kõrge rahvusvaheline tunnustus

16.01.2018

Eesti Korteriühistute Liidu pressiteade
16.jaanuar 2018

Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) juhatuse esimees Andres Jaadla võttis Teheranis toimunud pidulikul auhinnatseremoonial vastu ülemaailmse energiaauhinna Energy Globe Award rahvuslikus kategoorias. “See on väga suur tunnustus. Energiaauhinda Energy Globe Award võiks nimetada energiavaldkonna Oscariks,” märkis Jaadla. “Energy Globe Award auhinnad näitavad, et tänapäeval on olemas suurepäraseid võimalusi energiasäästuks ja keskkonnamõjude vähendamiseks. Õnnitlen kõiki auhinna saajaid nende pühendumuse puhul ja tänan nende panuse eest ÜRO töösse,” on varasemalt märkinud ÜRO endine peasekretär Kofi Annan.

Konkursil osales 2000 kandidaati 178 riigist, igast riigist valiti välja vaid üks laureaat. Auhinda annab välja rahvusvaheline organisatsioon Energy Globe Foundation, mille peakorter asub Austrias.

Eesti Korteriühistute Liit pälvis auhinna kortermajades elavate energiatarbijate teadlikkuse tõstmise ja korteriühistutele energiatõhususe alaste koolituste korraldamise eest aastatel 2014-2015, kui liit viis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi toetusel ellu lõpptarbijatele suunatud teavitusprojektid. Tarbijaid teavitati Eesti Korteriühistute Liidu korraldatud ühisostudest, mis tagavad korteriühistutele parima hinnaga teenused energiaturul.

“On loomulikult meeldivalt üllatav, et Eesti korteriühistute tegevust energiasäästu hoonete renoveerimisel on rahvusvahelisel tasandil märgatud ja tunnustatud nii kõrge autasuga. See on tunnustuseks kõigile neile korteriühistutele, kes on viimastel aastatel energiatõhisusse panustanud,” rõhutas Jaadla. Tema sõnul tundis Eesti projekti vastu huvi ka Iraani asepresident Seyed Abolfazi Razavi, kes tuli võitjat õnnitlema.

EKÜL on teinud mitmeid lõpptarbijatele suunatud õnnestunud ühisoste: toimunud on kaks elektrienergia ühisostu, elektripaigaldiste käidukorralduse ühisost, samuti võeti ette arvutite ühisost sülearvutite soetamiseks. Esimese ühisostu kavandas EKÜL Eesti elektrituru avanemisel: septembris – novembris 2012 läbiviidud ühisostus osales ligi 800 korteriühistut ja ligi 25000 korteriomanikest lõpptarbijat, kelle elektritarbimine kokku oli ligi ca 183 miljonit kWh/a. Eesti Korteriühistute Liidu üldkoosolek täiendas mullu ka liidu põhikirja, nimetades liidu üheks oluliseks tegevussuunaks liidu jaoks lõpptarbijate õiguste ja huvide esindamise ning vastavasisulise teabe ja nõustamise pakkumise. “Kõrge tunnustus näitab, et oleme õigel teel,” märkis Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla.

(Ülal fotol Eesti, Kuveidi ja Kasahstani esindajad auhindadega)

Ürituse fotosid saab allla laadida siit:
https://www.dropbox.com/sh/ywt8yucr9g5iwzq/AABDonKfWUaom9HRf_-ajAmSa?dl=0

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres. Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.