EKÜL alustas aastat uute plaanidega rahvusvaheliseks koostööks

07.01.2018

5. jaanuaril 2018 oli EKÜLis külas ÜRO Euroopa Majanduskomisjoni (UNECE) Elamu- ja Maamajandusüksuse juht Gulnara Roll (fotol paremal). Kohtumise teemaks oli EKÜLi ÜRO Genfi Eluasemeharta Keskuse 2018. aasta plaanid ja koostöö arendamine ÜRO Euroopa Majanduskomisjoniga idapartnerluse, arengukoostöö ja ühiste koolitusprogrammide väljatöötamise valdkonnas.

Alates 2016. aastast on EKÜL rahvusvaheliselt tunnustatud kui ÜRO Eluasemeharta keskus, mille üheks põhitegevuseks on eluasemevaldkonna toetamine riikides, kus elamureformid veel ettevalmistamisel või toimumas ja kus Eesti riigi ja korteriühistute kogemust saab selles protsessis eeskujuks võtta. Info Eluasemeharta keskuste tegevuse kohta siit: http://www.unece.org/fileadmin/DAM/hlm/charter/Geneva_UN_Charter_Centres_brochure.pdf

2018. aasta toob Eestisse rahvusvahelise elamuvaldkonna suurürituse, kui 6.-8. juunini 2018 toimub Tallinnas Euroope Elamuorganisatsioonide Ühenduse Housing Europe üldkogu, rahvusvaheline konverents “Digitaalsed linnad – elamisväärsus ja taskukohasus”, ülemaailmse elamuorganisatsiooni Cooperative Housing International aastakoosolek ning koguneb ad hoc töögrupp üleminekuriikide elamuvalkonna teemadel.

(Fotol vasakult: EKÜL juhatuse esimees Andres Jaadla, välissuhete ja projektide juht Anu Sarnet ja ÜRO Euroopa Majanduskomisjoni Elamu- ja Maamajandusüksuse juht Gulnara Roll)

Lisainfo:

Andres Jaadla
jaadla@ekyl.ee