Alates 1. juulist 2017 suletakse kohtulike registrite kantseleide vastuvõtupunktid

29.06.2017

1. juulist 2017 suletakse kohtulike registrite kantseleide vastuvõtupunktid. Kantseleiga on võimalik ühendust võtta üksnes telefoni või e-posti teel. Endiselt säilib võimalus paberdokumentide saatmiseks.

Kohtulikud registrid, mille kantselei vastuvõtupunktid suletakse, on kinnistusraamat, laevakinnistusraamat, abieluvararegister, äriregister, mittetulundusühingute ja sihtasutuste register ning kommertspandiregister. Kinnistus- ja registriosakonnaga on võimalik ühendust võtta telefoni ning e-posti teel. Säilib võimalus ka dokumentide postiga saatmiseks.

Suurima muudatusena ei ole võimalik alates 1. juulist 2017 kohtulike registrite andmete ja toimikudokumentidega tutvuda ega neist väljatrükke saada kinnistus- või registriosakonnas kohapeal. See võimalus on edaspidi üksnes notaribüroos või vastavate veebilehtede kaudu.

Viies notaribüroos – Harju, Tartu, Pärnu ja Viru maakondades saab registritoimikuga tutvuda tasuta. Tasuta võimalust pakuvad Tallinnas Anne Saaberi; Tartus Tiina Tombergi; Pärnus Marje Jürioja, Kristi Kivimägi ja Kaia Krügeri; Jõhvis Kristel Jänese ning Narvas Tatjana Boitsova bürood.

Loe edasi SIIT.