Kuressaares peeti esimest Saaremaa Korteriühistute Foorumit

04.05.2017

Eesti Korteriühistute Liit korraldas 29. aprillil 2017 Kuressaares esmakordselt Saaremaa Korteriühistute Foorumi. Vaatamata lörtsisele ja tuulisele ilmale olid Arensburg hotelli konverentsisaali kokku tulnud korteriühistute juhid üle kogu Saaremaa.

Foorumil kõnelenud Kuressaare abilinnapea Mart Mäeker keskendus korteriühistute ja Kuressaare linna koostööle, Eesti Korteriühistute Liidu tegevusi ja uusi teenuseid tutvustas EKÜL juhatuse esimees Andres Jaadla. Korteriühistute renoveerimise hetkeseisust andis ülevaate Saaremaa oma mees dr Kalle Kuusk KredExist. Kohal oli AS Swedbank korteriühistute valdkonnajuht Janis Pugri. Uue tulijana tutvustas omi plaane korteriühistute laenude osas ka Krediidipanga esindaja Merit Trei. Praktilisi kogemusi jagasid ettevõtjad nii Saaremaalt kui kaugemalt. Päästeameti nõuanded korteriühistutele edastas Päästeameti Saaremaa päästepiirkonna juhataja Margus Lindmäe. Renoveerimise ja päikesepaneelide kasutamise kogemusest korteriühistus rääkis Arvo Kontkar korteriühistust Slupi. Milliseid teadmisi said ühistujuhid EKÜL korteriühistujuhi veebiõppest, selgitas kolleegidele Marek Schapel korteriühistust Pikk 60 ning oma renoveerimise kogemust korteriühistu Smuuli 5 näitel esitles ühistu esimees Janek Lember.

EKÜL Saaremaa esindaja Evi Ustel-Hallimäe pidas foorumit kordaläinuks. Oli sisukas ja asjalik päev.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla sõnul on Saaremaal tunda korteriühistute aktiivsuse tõusu. Foorumil osalejate küsimuste põhjal oli näha, et mitmed ühistud peavad aktiivseid renoveerimiseplaane. Ühistuliikumise aktiivsuse tõusule mõjub positiivselt ka Kuressaare linnavalitsuse toetus ja tähelepanu. On ju üle mitme aasta Kuressaare linnaeelarves rida korteriühistute toetamiseks, mis näitab, et linn soovib olla ühistutele partneriks ja abimeheks.

Foorumi kava ja ettekannetega saab tutvuda SIIN.

Lisainfo:
Eesti Korteriühistute Liit
ekyl@ekyl.ee