Tapal toimunud infopäeval ei säästetud energiasäästust rääkides energiat

25.03.2017

Eesti Korteriühistute Liidu ja Tapa valla koostöös kogunesid Tapa Kultuurikoja saalis 22. märtsil Tapa valla korteriühistud, et vahetada kogemusi kortermajade renoveerimisel.

Tapa vallavanem Alari Kirt rõhutas oma sõnavõtus, et Tapa vallas on enamuses elamufondist korteriühistud moodustatud ning Tapal ja Jänedal olemas mitmeid edukaid renoveerimise näiteid. Infopäeval esinenud EKÜL juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul on Tapa hea näide sellest, kuidas ühistud, trotsides regionaalsusest tingitud kinnisvara madalamat väärtust, on asunud oma maju korda tegema.

Lauri Suu sihtasutusest KredEx tutvustas meetmeid ja tingimusi rekonstrueerimistoetuse taotlemisel ning kiitis Tapa korteriühistuid. Tapal ei ole muidugi sellist renoveerimisbuumi kui Rakveres, kus sisuliselt ühistud ehitavad uut linna, kuid mitmete majade taotlused on hetkel KredExis menetluses.

Eesti Korteriühistute Liidu nõukogu liige Peeter Lauring selgitas Tapa linna praktiliste näidete põhjal, kuidas on võimalik renoveerimisega saavutada olulist küttekulude kokkuhoidu.

Järgmine infopäev korteriühistutele toimub Tapal 4. mail.

Andres Jaadla
Eesti Korteriühistute Liit
Juhatuse esimees
ekyl@ekyl.ee
jaadla@ekyl.ee

DSC_0378 DSC_0404