Infopäev uuest korteriomandi – ja korteriühistuseadusest läks Rakveres täissaalile

21.03.2017

16. märtsil toimus Rakveres infopäev uuest korteriomandi – ja korteriühistuseadusest, kus tutvustati, milliseid muudatusi toob uus seadus kaasa tänastele korteriühistutele ja korteriomanike ühisustele.

Kolmetunnise loenguga esinenud liidu juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul on infopäev on üles ehitatud kehtiva õiguse ja 01.01.2018 jõustuva uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse võrdleval analüüsil. Käsitlemist leidsid uues seaduses sisalduvad täiesti uued korteriühistuid puudutavad õiguspõhimõtted. Mardi sõnul puudutab suurim muudatus 2018. aastal jõustuvas uues korteriomandi- ja korteriühistuseaduses tänaseid korteriomanike ühisusi, mis seaduse jõustumisel muutuvad korteriühistuteks seaduse alusel.

EKÜL juhatuse liikme Andres Jaadla sõnul oli huvi infopäeva vastu kõrge. Üritus läks täismajale. Tuli tuua isegi lisatoole, et kõik istuma mahuks. Hämmastav täheldada , et kõik need kolm tundi kuulasid Virumaa korteriühistute juhid ettekandjat pingsalt ja tähelepanelikult. Oli kuulda vaid pastakate krabinat. Paljud ühistujuhid said oma küsimustele vastuse pärast loengut toimunud küsimuste-vastuste voorus.

Rakveres toimunud infopäev oli osa infopäevade sarjast, mida EKÜL viib läbi Justiitsministeeriumi toel, tutvustamaks 2018. aastal jõustuvat korteriomandi- ja korteriühistuseadust. Tulekul on infopäevad Pärnus, Paides, Võrus ja Tallinnas. Lisainfot sarja kohta saab EKÜL kodulehelt: https://ekyl.ee/avaleht/uusseadus/

Vaata pilte toimunud infopäevast Galeriist