Korteriühistute asutamise infopäev tõi Tamsalus kohale rekordarvu inimesi

16.03.2017

Eesti Korteriühistute Liidu ja Tamsalu valla poolt 15.03.2017 korraldatud korteriühistute asutamisele pühendatud infopäev tõi Tamsalu Kultuurimaja saali rekordarvu inimesi.

Hinnanguliselt oli kohale tulnud ligi 150 huvilist. Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla sõnul on huvi korteriühistute asutamise vastu kõrge. Esitati praktilisi ja sisulisi küsimusi. “Eks algselt ikka on inimestel natuke hirme ja kõhklusi ning loomulikult on maakonnakeskustest väljaspool ka inimeste majanduslikud võimalused piiratumad ja ka kinnisvara väärtus madalam, aga oli tunda inimeste initsiatiivikust ja südikust asuda oma majades ühistute loomisele. Usun, et Tamsalus hakkavad asjad liikuma. Tahan siinkohal tunnustada vallavanem Riho Telli initsiatiivi olla eestvedajaks korteriühistute loomisel,” sõnas Jaadla.

Infopäeva esinesid Tamsalu vallavanem Riho Tell, EKÜL juhatuse esimees Andres Jaadla, EKÜL nõukogu liige ja Tapal korteriühistutega aktiivselt tegelev Peeter Lauring, Tapa ühistujuht Ago Stallmeister ning ettevõtete esindajad.

Tamsalu vallas on hinnanguliselt 70 korterelamut, millest 52 haldab tänane Tamsalu valla munitsipaalettevõte AS Tamsalu Kalor. Vallas on hetkel 5 korteriühistut.

DSC_0371DSC_1206