Ühistujuht peab olema ühtaegu nii psühholoog kui jurist

31.01.2017

Eesti Korteriühistute Liidu pressiteade
31. jaanuar 2017

Eesti Korteriühistuste Liit viib 1.-2. veebruaril Haapsalus esmakordselt läbi Talveakadeemia, kus jagatakse juriidilisi teadmisi ning kõneldakse renoveerimisega seotud tuleohutusest, suhtlemisnõuandeid jagab ka psühholoog. “Korteriühistu juhtimine nõuab tänapäevastelt korteriühistu juhtidel aina enam: ühistu liikmed ootavad ühistujuhilt nii tehnilisi teadmisi kui ka orienteerumist juriidikas,” möönis Eesti Korteriühistute Liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi. “Lisaks nõuab ühistu eesotsas olemine teadmisi psühholoogiast, et inimestega edukalt suhelda,” sõnas ta.

Talveakadeemias jagatkse nõuandeid ka korteriühistu üldkoosoleku edukaks läbiviimiseks. “Väga tihti arvavad korteriomanikud, et neil on õigus nõuda ning rumalaid ja laisku korteriühistu juhte kamandada. Raske on selgitada, et kinnisasja omamine toob kaasa kulusid ja viib raha välja,” selgitas Mardi. Rahapuudus, mis ühistud pidevalt kimbutab, on samuti järjekordne konfliktioht. “Kui inimeste rahakott pole väga kogukas, aga soovid see-eest suured, ei lase konflikt end kaua oodata. Sageli eskaleeruvadki need rahulolematused korteriühistu koosolekul,” rääkis Mardi.

Talveakadeemia kava saab vaadata EKÜL kodulehel: http://ekyl.ee/wp-content/uploads/2017/02/KAVA.pdf

Ajakirjanikud on oodatud sündmust kajastama!

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres. Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Lisainformatsioon:

Urmas Mardi, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige, õigusosakonna juhataja
Tel 372-50 15077, e-mail: urmas.mardi@ekyl.ee

Eesti Korteriühistute Liit
Tel 627 5740, e-mail: ekyl@ekyl.ee