Korterühistute suurfoorumil kõneldakse korrusmajade ohutusest ja muudatustest seadusandluses

03.10.2016

Eesti Korteriühistute Liidu pressiteade
3.10.2016

Korteriühistute esindajad üle Eesti kogunevad Eesti Korteriühistute Liidu eestvedamisel homme, 4. oktoobril kell 10 Tallinnasse, Radisson Blu Hotel Olümpia konverentsikeskusesse (Liivalaia 33) XIX korteriühistute foorumile, mis kannab tänavu pealkirja «20 aastat korteriühistuliikumist – korteriühistud kui elamuvaldkonna kasvumootor». Foorumil kõneldakse nii kortermajade amortiseerumisest tulenevatest ohtudest kui ka seadusemuudatustest, mis korteriühistuid puudutavad. Ajakirjanikud on oodatud sündmust kajastama!

Suurfoorumil keskendutakse seadusandlusele, iseäranis terava tähelepanu all on 2018. aastal jõustuv uus korteriomandi- ja korteriühistuseadus, millest räägib foorumil justiitsminister Urmas Reinsalu. Uuest ehitusseadustikust tulenevad renoveerimisega seotud menetlusprotsessid Tallinna näitel toob kuulajateni Tallinna abilinnapea Eha Võrk. Oluliseks teemaks on foorumil ohutus: TTÜ Tallinna Tehnikaülikooli emeriitprofessor, Eesti Korteriühistute Liidu nõukogu liige Karl Õiger toob välja ehituskonstruktsioonide amortiseerumisest tulenevad ohud, Tehnilise Järelevalve Ameti peadirektori asetäitja Kaur Kajak räägib gaasiohutusest kortermajas.

«Vaatleme aga ka kortermajade renoveerimise hetkeseisu Eestis – enamik avaldusi riikliku renoveerimistoetuse saamiseks tuleb jätkuvalt Harju- ja Tartumaalt, ühistud mujal Eestis vajavad aga tihti renoveerimisotsuseni jõudmiseks abi. Kuidas otsuseid korteriühistus vastu võtta ning milliseid vigu kiputakse tegema, sellest tuleb foorumil samuti juttu,» kõneles EKÜL juhatuse liige Urmas Mardi.

Foorumil tunnustatakse ka Eesti parimaid korteriühistuid. Korteriühistute suurfoorumi täpset päevakava näeb EKÜL kodulehelt: PÄEVAKAVA

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres. Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

 

Lisainformatsioon:

Urmas Mardi
Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige, õigusosakonna juhataja
Tel 372- 50 15077
E-mail: urmas.mardi@ekyl.ee

Eesti Korteriühistute Liit
Tel: 627 5740
e-mail: ekyl@ekyl.ee