Korteriühistud vajavad aina enam õigusnõu

04.05.2016

Eesti Korteriühistute Liidu pressiteade
4. mai 2016

Eesti Korteriühistute Liit korraldab neljapäeval, 5. mail VI õigusteabepäeva. EKÜL õigusosakonna juhataja Urmas Mardi sõnul kerkib korteriühistute töös üles aina rohkem juriidilisi probleeme, mille lahendamine nõuab asjatundja abi. “Korteriühistu tööga seonduv, omanike õigused ja kohustused, remondiküsimused, kaasomandi haldamine – kõige sellega on seotud palju juriidiliselt keerukaid aspekte, liidu juristidel on väga palju tööd,” rääkis Mardi. “Paljud ühistuid puudutavad kaasused on jõudnud ka riigikohtusse, nii et aastate jooksul oleme välja andnud lausa neli riigikohtu lahendite tasuta käsiraamatut.”

Levinumad probleemid võetakse kõneks 5. mail 2016 hotellis Euroopa toimuval korteriühistute VI õigusteabepäeval. Üheks peaesinejaks on riigikohtu kohtunik Villu Kõve, kes oma ettekandes peatub korteriühistute igapäevaelu vaevaval tüliküsimusel: kuidas korraldada parkimist ja lahendada kaasomandiga seotud küsimusi.Justiitsministeeriumi esindaja Vaike Murumets toob kuulajate ette olulisemad muudatused, mis seotud uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse jõustumisega 01.01.2018 ning õiguskantsleri nõunik Olga Lavrova räägib õiguskantsleri institutsiooni tööst. Ajakirjanikud on üritusele oodatud, täpsem kava on nähtav EKÜL kodulehel: http://ekyl.ee/2016/04/25/vi-korteriuhistute-oigusteabepaev/

Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Lisainformatsioon:

Urmas Mardi, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Tel +372 50 15077

Eesti Korteriühistute Liit
Tel +372 627 5740
E-post: ekyl@ekyl.ee