Kortermajade elanikke kimbutavad liba-remondimehed

08.04.2016

Eesti Korteriühistute Liidu pressiteade
08.04.2016

Eesti Korteriühistute Liit hoiatab kortermajade elanikke isehakanud remondimeeste eest. EKÜL alustas veebruaris koostöös Politsei- ja Piirivalveametiga ka infopäevade sarja “Turvalisus kortermajas”. EKÜL juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul andsid liba-remondimeestest turvalisuse infopäeval teada Lasnamäe elanikud, ent sarnaseid juhtumeid on ette tulnud ka Virumaal: kelmid helistavad korteri uksekella, seletades iseäranis vanemaealistele korteriomanikele, et ühistu käsul tuleb kohe maksta mingi summa sularahas plaaniliste remonditööde eest.

Eesti Korteriühistute Liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi sõnul ei tohiks päris kindlasti suvalisele ukse taha ilmunud inimesele raha anda. “Kui ka kelm esineb kiivri ja neoonvestiga, väites et hakkab kohe-kohe koridori remontima ja küsib ühistu esimehe käsul 20 eurot, siis seda ei tohiks mingil juhul uskuda,” paneb ta inimestele südamele. “Remondifondi kogumisel ühistus on kindlad reeglid ja niimoodi ukselt-uksele raha küsimine ei tule kõne allagi.”

Mardi soovitab kelmi juuresolekul võtta ühendust ühistu juhtkonnaga ning öelda, et teatad tema tulekust kõigile ühistu liikmetele. “Küll näete, kuidas kelm kaob kui tina tuhka.” Mardi soovitab võõraid mitte niisama koridori lubada ning koridoris toimuval silma peal hoida. “Kortermaja elanikud saavad ise palju selleks ära teha, et maja turvalisena püsiks,” nendib ta.

Infopäevad toimuvad kümnes linnas, täpsemt infot toimumiskoha ja aja kohta saab EKÜL kodulehelt ekyl.ee/avaleht/turvalisus/ .

Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Lisainformatsioon:
Urmas Mardi, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige
Tel: 50 15 077

Eesti Korteriühistute Liit
Tel:627 5740
E-post: ekyl@ekyl.ee