EKÜL juhatuse esimees külastas ÜRO Elukeskkonna Programmi UN-Habitat peakorterit Keenias

18.02.2016

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees ja Euroopa Elamuorganisatsioonide Ühenduse Housing Europe juhatuse liige Andres Jaadla külastas 16. veebruaril 2016 ÜRO Elukeskkonna Programmi UN-Habitat peakorterit Keenia pealinnas Nairobis.

Kohtumisel UN-Habitat eluasemevaldkonna juhi Christopher Lalande’i ning eluasemepoliitika nõuniku Fernarda Lonardoniga arutati eluasemepoliitika arenguid nii Euroopas kui ka ülemaailmselt. Andres Jaadla tutvustas EKÜLi ning Housing Europe’i tegemisi ning koostööd ÜRO Euroopa Majanduskomisjoni UNECE -ga. Liidu juhatuse esimees andis ülevaate ka Eesti eluasemeturust ja korteriühistute ning Eesti Korteriühistute Liidu arengust lähiaastatel, samuti liidu rahvusvahelisest koostöövõrgustikust.

Kohtumisel leiti, et Eesti võib oma edukate kogemustega eluasemevaldkonna arendamisel olla oluliseks abiks paljudele sarnaste küsimustega tegelevatele riikidele üle maailma ning peagi oma 20. sünnipäeva tähistav Eesti Korteriühistute Liit on oma korteriühistuliikumise eestvedajarolliga siinkohal ainulaadne. „Ilusaid maju võib ehitada või renoveerida, kuid ilma toimiva ühistu ning haritud kogukonnata on nad hingetud kui tühjad karbid,“ leidsid ÜRO eluasemepoliitika kujundajad Christopher Lalande ja Fernarda Lonardoni. „Just kogukonna kasvatamine ja inimeste liitmine, nende pidev koolitamine ja nõustamine on need valdkonnad, mis hoonete renoveerimise ja ehitamise kõrval tuleb silmas pidada, aga tihti meelest läheb.“

Kohtumisel oli teemaks ka eluasemete rajamine Keeniast põhja poole jäävas Lõuna-Sudaanis. Säästlike eluasemete rajamise projekti „Houses of Peace“ tutvustasid UN-HABITAT eksperdid Abdallah Kassim ja Thomas Chiramba. „Kättesaadava hinnaga ja säästlike eluasemete rajamine ning toimiva kogukonna loomine on võimaluseks tagada rahu ja turvatunne pikalt kodusõjas olnud Lõuna-Sudaanile,“ leidis kohtumisel osalenud Andres Jaadla.

Kolleegidega UN-Habitatist lepiti kokku edasises aktiivses infovahetuses seoses rahvusvahelise ÜRO Elamu- ja Säästliku Linnaarengu konverentsi HABITAT III ettevalmistuste ja eelmisel aastal toimunud ÜRO Kliimakonverentsi COP 21 järelduste tegemisega.

18.02.2016

Lisainfo:
Andres Jaadla
Andres.Jaadla@ekyl.ee

A. Jaadla UN-Habitat

Andres Jaadla, UN-Habitat

Andres Jaadla,Christophe Lalande,Fernarda Lonardoni, Abdallah Kassim

Christophe Lalande, Andres Jaadla, Fernarda Lonardoni, Abdallah Kassim

Andres Jaadla,Christophe Lalande

Andres Jaadla,Christophe Lalande

Andres Jaadla,Thomas Chiramba, Abdallah Kassim

Abdallah Kassim, Andres Jaadla,Thomas Chiramba