Korteriühistud kogunevad täna Tallinnasse Balti elamumajanduse konverentsile

19.04.2013

Eesti Korteriühistute Liidu pressiteade
19.04.2013

Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) eestvedamisel algab täna, 19. aprillil kl 11 hotellis Euroopa VII Balti elamumajanduse konverents “Arengusuunad ja innovatsioon Balti riigi elamusektoris”. Eesti eluasemevaldkonna arengutest annab ülevaate majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, elamusektori olukorras Baltikumis teevad ülevaate Läti ja Leedu kolleegid, aga kõneldakse ka korteriühistuliikumisest Berliinis. Konverentsil vaadeldakse ka elamute energiatõhusust ning räägitakse liginullenergiamajadest. Euroopa elamumajanduse väljakutsetest annab konverentsil ülevaate CECODHAS Housing Europe’i, Euroopa elamuorganisatsioone koondava ning esindava katusorganisatsiooni juht Kurt Eliasson. Ajakirjanikud on oodatud sündmust kajastama!

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul on energiasääst kui tänase Euroopa üks kõige olulisemaid prioriteete ja seetõttu konverentsil väga teravalt luubi all, võimalik on ka delegaatide ühispöördumine Eesti valitsuse ja parlamendi poole, rõhutamaks riigi toe olulisust korteriühistutele majade renoveerimisel.

CECODHAS Housing Europe’i, Euroopa elamuorganisatsioone koondava ning esindava katusorganisatsiooni juhi Kurt Eliassoni sõnul on Eesti ühistuliikumise kogemused ning liikmete suur hulk Euroopas unikaalne. “Ainuüksi see, et üle 65% eestimaalastest elab kortermajas, enamikes on moodustatud ühistud, on märkimisväärne! Eesti Korteriühistute Liit on meie kõige aktiivsem liige Ida-Euroopas,” kiitis Euroopa elamuorganisatsioone esindava katusorganisatsiooni juht, keda konverentsipäeva hommikul ootavad ees ka kohtumised Riigikogus.

Konverentsi programmi ja ajakavaga saab tutvuda EKÜL kodulehel: ekyl.ee

Lisateave:
Anu Sarnet,
Eesti Korteriühistute Liit,
välissuhete ja projektide juht,
tel 627 5742,
e-post: anu.sarnet@ekyl.ee

Eesti Korteriühistute Liit
Tel: 627 5740
E-mail: ekyl@ekyl.ee