Valgevene korteriühistud käisid Eesti seadustega tutvumas

21.12.2015

Eesti Korteriühistute Liidu pressiteade
16. detsember 2015

Eesti Korteriühistute Liit koolitas sel nädalal kolme Valgevene linna korteriühistute aktiviste, kes tulid Eestisse koolitusele eesmärgiga tutvuda Eesti korteriühistute töö ja seda reguleeriva seadusandlusega.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liikme ja õigusosakonna juhataja Urmas Mardi sõnul oli koolituse põhirõhk seadusandlusel. «Valgevenes on korteriühistute liikumine alles lapsekingades: ühistuid moodustatakse vaid uusehitistes. Neid huvitas Eesti seadusandlik regulatsioon ning kiideti Eesti korteriühistute tegutsemis- ning otsustusvabadust: Valgevenes reguleerib kõike riik,» rääkis Mardi. «Samas ei osuta seal korteriühistutele abi ei riik ega ka kohalik omavalitsus, nii et siin oleks taas Eestilt palju õppida.» Valgevene delegatsioon väisas Tallinnas Sõpruse puiestee 202 ka Eesti suurimat tervikrenoveeritud korterelamut. «Neid huvitasid väga seal kasutatud tehnoloogiad,» kõneles Mardi.

VV_grupp_151215

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) on ühistute teemal koolitusi pidanud Valgevenes, Ukrainas, Gruusias ja Albaanias, tarbijahariduse alast koostööd plaanitakse ka Leedu Tarbijate Instituudiga.

Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Lisainformatsioon:
Urmas Mardi Eesti
Korteriühistute Liidu juhatuse liige, tel +372 50 15077

Eesti Korteriühistute Liit
Tel: 627 5740
E-mail: ekyl@ekyl.ee