Toit suvepeole: kui palju?

16.07.2018

Suvepidude hooaeg on täies hoos. Kui palju toitu ühe külalise jaoks tasuks lauale plaanida? Tee kodupeo jaoks varasemad arvutused, nii ei tule sul kallist kraami pärast prügikasti visata!

Väiksed ampsud isuäratamiseks: lühemaks peoks 3-5 tk inimese kohta, terveks õhtuks u 20 tk/in.
Supp: 150-500 ml/in (oleneb, kas eel- või põhiroaks)
Värske salat: 50-200 gr/in
Kartuli- või makaronisalat: 120-150 gr/in
Kartuleid: 250 gr/in
Juurvilju: 150-350 gr/in (oleneb, kas on lisandiks või põhiroaks)
Liha: 125-180 gr/in
Magustoitu/kooki: 125-180 gr/in (keskmine tordilõik on u. 150 gr)

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid