Sügavkülm ajab üle? Vaata, kas hoiustad seal õigesti!

28.02.2018

Paljud pered eelistavad varusid sügavkülmas hoida – sinna satub nii suvine roheline, marjad kui ka lihakraam. Ent mida ja kui kaua sügavkülmas hoida tohib? Saksa kauplustekett Real toob järgmise tabeli toiduainete säilivuse kohta sügavkülmas:

Värske puuvili 8 – 12 kuud
Värske juurvili 6 – 12 kuud
Maitsetaimed ja ürdid 8 – 10 kuud
Sealiha 4 – 7 kuud
Loomaliha 9 – 12 kuud
Linnuliha 2 – 10 kuud
Kala 2 – 4 kuud
Sai/leib 1 – 3 kuud
Koogid, pagaritooted 2 – 5 kuud
Või 6 – 8 kuud
Kõva juust 2 – 4 kuud
Pehme juust 5 – 6 kuud
Valmistoidud 3 – 5 kuud

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid