Sügavkülm ajab üle? Vaata, kas hoiustad seal õigesti!
28.02.2018Paljud pered eelistavad varusid sügavkülmas hoida – sinna satub nii suvine roheline, marjad kui ka lihakraam. Ent mida ja kui kaua sügavkülmas hoida tohib? Saksa kauplustekett Real toob järgmise tabeli toiduainete säilivuse kohta sügavkülmas:
Värske puuvili | 8 – 12 kuud |
Värske juurvili | 6 – 12 kuud |
Maitsetaimed ja ürdid | 8 – 10 kuud |
Sealiha | 4 – 7 kuud |
Loomaliha | 9 – 12 kuud |
Linnuliha | 2 – 10 kuud |
Kala | 2 – 4 kuud |
Sai/leib | 1 – 3 kuud |
Koogid, pagaritooted | 2 – 5 kuud |
Või | 6 – 8 kuud |
Kõva juust | 2 – 4 kuud |
Pehme juust | 5 – 6 kuud |
Valmistoidud | 3 – 5 kuud |
Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid