Sibulate ja küüslaugu säilitamine
10.09.2019Sügis on värske Eesti mugulsibula ja küüslaugu aeg. Aga kuidas neid säilitada?
· Kõige paremini sobib mugulsibulate ja küüslaugu hoiukohaks kuiv, hämar ja jahedamapoolse toatemperatuuriga koht, kus pole niiske. Kelder säilitamiseks hästi ei sobi, seal võib olla liialt niiske.
· Järelvalmimiseks sorteeri viljad, eemalda lahtised koored. Võid soovi korral ka patsiks põimida.
· Ära pane külmkappi! Seal on sibula ja küüslaugu jaoks liiga niiske, samuti kipub lõhn teistele toiduainetele külge jääma.
· Ära pane kilekotti! Sibulaid ja küüslaukusid võib säilitada korvis, paberkotis või pappkastis, sobib ka spetsiaalne keraamiline õhuaukudega kaanega hoiunõu.
Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid
Kaasrahastab Euroopa Liit