Sibulate ja küüslaugu säilitamine

10.09.2019

Sügis on värske Eesti mugulsibula ja küüslaugu aeg. Aga kuidas neid säilitada?

· Kõige paremini sobib mugulsibulate ja küüslaugu  hoiukohaks kuiv, hämar ja jahedamapoolse toatemperatuuriga koht, kus pole niiske. Kelder säilitamiseks hästi ei sobi, seal võib olla liialt niiske.

· Järelvalmimiseks sorteeri viljad, eemalda lahtised koored. Võid soovi korral ka patsiks põimida.

· Ära pane külmkappi! Seal on sibula ja küüslaugu jaoks liiga niiske, samuti kipub lõhn teistele toiduainetele külge jääma.

·   Ära pane kilekotti!  Sibulaid ja küüslaukusid võib säilitada korvis, paberkotis või pappkastis, sobib ka spetsiaalne keraamiline õhuaukudega kaanega hoiunõu.

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid

 

Kaasrahastab Euroopa Liit