Särtsakad mandlid

04.12.2020

Alati ei pea kingitust ostma, selle võib ka köögis valmis meisterdada!  Toidublogija Ktdecohome’i pühademaius valmib kiirelt ja valmistada pole seda sugugi keeruline.

Tarvis läheb:

200 grammi mandleid

100 ml vett

125 grammi suhkrut

1,5 tl piparkoogimaitseainet

Kuni 6 tl tšillipulbrit

Veidi kardemoni

Valmistamine:

Kuumuta vesi, suhkur, kardemon, piparkoogimaitseaine ja tšillipulber pannil, kuni segu kergelt mullitama hakkab. Lisa mandlid ja kuumuta 10-15 min keskmisel kuumusel pidevalt puulusikaga segades, kuni vedelik on täielikult aurustunud ja  moodustunud karamell. Jätka puulusikaga segamist, kuni kõik mandlid korralikult sellega kaetud ja mandlite ümber moodustub selline paks tuhm-pruun magus kest.

Sega veel natuke, kuni kest hakkab sulama – siis on õige aeg pann tulelt tõsta! Seejärel tõsta mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjupanniga lauale tahenema, neid kahe kahvliga üksteisest eraldades. Umbes tunni pärast mõnusad särtsakad mandlikrõbinad valmis.

 

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid