Särtsakad mandlid
04.12.2020Alati ei pea kingitust ostma, selle võib ka köögis valmis meisterdada! Toidublogija Ktdecohome’i pühademaius valmib kiirelt ja valmistada pole seda sugugi keeruline.
Tarvis läheb:
200 grammi mandleid
100 ml vett
125 grammi suhkrut
1,5 tl piparkoogimaitseainet
Kuni 6 tl tšillipulbrit
Veidi kardemoni
Valmistamine:
Kuumuta vesi, suhkur, kardemon, piparkoogimaitseaine ja tšillipulber pannil, kuni segu kergelt mullitama hakkab. Lisa mandlid ja kuumuta 10-15 min keskmisel kuumusel pidevalt puulusikaga segades, kuni vedelik on täielikult aurustunud ja moodustunud karamell. Jätka puulusikaga segamist, kuni kõik mandlid korralikult sellega kaetud ja mandlite ümber moodustub selline paks tuhm-pruun magus kest.
Sega veel natuke, kuni kest hakkab sulama – siis on õige aeg pann tulelt tõsta! Seejärel tõsta mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjupanniga lauale tahenema, neid kahe kahvliga üksteisest eraldades. Umbes tunni pärast mõnusad särtsakad mandlikrõbinad valmis.
Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid