Mida teha piparkookide ülejäägiga?

27.12.2018

Mida küll teha nende piparkookide ja muude küpsistega, mida kodused magusaliuad jõulu eel ja ajal täis? Neist saab teha mõnusa juustukoogipõhja näiteks Ameerika juustukoogile!

Tarvis läheb:

200 gr erinevate järelejäänud küpsiste puru (tambi peeneks või jahvata köögikombainis)
80 gr vedelat võid
600 gr maitsestamata toorjuustu
200 gr vähemalt 30% hapukoort, nt Saaremaa Smetana
150 gr suhkrut
2 sl tärklist
4 muna
2 sl sidrunimahla

Kata lahtikäiva põhjaga koogivorm kõigepealt küpsetuspaberiga. Sega küpsisepuru võiga ning suru segu vormi põhjale, veidi ka äärtele. Vahusta toorjuust, smetana, suhkur ja tärklis ühtlaseks massiks, klopi ükshaaval juurde munad, kõige viimasena lisa sidrunimahl. Kalla täidis põhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus tund aega – et kook ei praguneks ja jaguks niiiskust, aseta ahju põhja veenõu. Kui kook on pealt kuldne, tõsta see jahtuma.

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid