Krõbe pannikartul muna ja köögiviljadega
01.11.2020See roog hea võimalus ära kasutada eelmisest päevast üle jäänud maitsev kodumaine keedukartul ja juurviljad. Retsept Ktdecohome’i blogist.
Säti kogused vastavalt sööjate arvule
Tarvis läheb: keedetud ja jahutatud kartulit, muna, 1-1 küüslauguküünt, 1 väike või keskmine punane sibul, pisike lillkapsapea (u 200-300 gr), 1 punane paprika, soovi korral paar viilu peekonit või läbikasvanud maasuitsuliha, peenralt peterselli ja frillice salatit. maitsestamiseks soola ja pipart, praadimiseks õli.
Valmistamine: keeda lillkapsas kergelt läbi, kuid mitte pudruks, kurna ja tõsta kõrvale. Lõika peekonikuubikud, prae pannil krõbedaks, löö samale pannile ka härjasilmad, maitsesta soola-pipraga, küpseta ja tõsta kõrvale.
Teisel pannil (või samal pannil, puhasta see korralikult ära) pane praadima tükeldatud kartul, lase sel 5 minutit olla, seejärel lisa hakitud sibul, küüslauk ja paprika, lase 5-7 min koos pannil krõbedamaks muutuda. Lisa lillkapsas, pruunista kõike koos – kui panniroog juba mõnusalt krõbe, tõsta tulelt. Rebi vaagnale salatitükikesi, vala peale panniroog, lisa praemunad, puista peale krõbe peekon ja hakitud petersell.
Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid