Krõbe pannikartul muna ja köögiviljadega

01.11.2020

See roog hea võimalus ära kasutada eelmisest päevast üle jäänud maitsev kodumaine keedukartul ja juurviljad. Retsept Ktdecohome’i blogist.

Säti kogused vastavalt sööjate arvule

Tarvis läheb: keedetud ja jahutatud kartulit, muna, 1-1 küüslauguküünt, 1 väike või keskmine punane sibul, pisike lillkapsapea (u 200-300 gr), 1 punane paprika, soovi korral paar viilu peekonit või läbikasvanud maasuitsuliha, peenralt peterselli ja frillice salatit. maitsestamiseks soola ja pipart, praadimiseks õli.

Valmistamine: keeda lillkapsas kergelt läbi, kuid mitte pudruks, kurna ja tõsta kõrvale. Lõika peekonikuubikud, prae pannil krõbedaks, löö samale pannile ka härjasilmad, maitsesta soola-pipraga, küpseta ja tõsta kõrvale.

Teisel pannil (või samal pannil, puhasta see korralikult ära) pane praadima tükeldatud kartul, lase sel 5 minutit olla, seejärel lisa hakitud sibul, küüslauk ja paprika, lase 5-7 min koos pannil krõbedamaks muutuda. Lisa lillkapsas, pruunista kõike koos – kui panniroog juba mõnusalt krõbe, tõsta tulelt. Rebi vaagnale salatitükikesi, vala peale panniroog, lisa praemunad, puista peale krõbe peekon ja hakitud petersell.

 

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid