Kasuta ära üleküpsenud banaanid
30.11.2019Küpseta banaanileiba
See mõnus ja lihtne küpsetis ühendab kaks tervisele väga kasulikku toiduainet. Kaaliumirikas banaan aitab võidelda südamehaiguste ja kõrge vererõhu vastu, datlipalmi magusad viljad aitavad peletada suhkrunälga ning sisaldavad suurel hulgal väga kasulikke aineid, teiste seas ka antioksüdante, mis kaitsevad me keha põletike eest.
BAANAANILEIB DATLITEGA
Tarvis läheb
200 gr jahu
3 väikest üleküpsenud banaani
2 tl küpsetuspulbrit
12 vees leotatud datlit
50 gr võid
50 gr suhkrut
60 ml piima
Veidi vaniljet
Valmistamine
Püreesta banaan ja datlid, sega spaatliga juurde ülejäänud ained, kuni sellest saab ühtlane tainas. Vala tainas võiga määritud küpsetusvormi ning küpseta 185C juures umbes 45 min, kuni tikuga proovides jääb tikk puhtaks ning kook on kenasti kuldpruun. Sobib hästi tee või tassikese kakao juurde!
Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid
Kaasrahastab Euroopa Liit