Kasuta ära üleküpsenud banaanid

30.11.2019

Küpseta banaanileiba

See mõnus ja lihtne küpsetis ühendab kaks tervisele väga kasulikku toiduainet. Kaaliumirikas banaan aitab võidelda südamehaiguste ja kõrge vererõhu vastu, datlipalmi magusad viljad aitavad peletada suhkrunälga ning sisaldavad suurel hulgal väga kasulikke aineid, teiste seas ka antioksüdante, mis kaitsevad me keha põletike eest.

BAANAANILEIB DATLITEGA

Tarvis läheb

200 gr jahu
3 väikest üleküpsenud banaani
2 tl küpsetuspulbrit
12 vees leotatud datlit
50 gr võid
50 gr suhkrut
60 ml piima
Veidi vaniljet

Valmistamine

Püreesta banaan ja datlid, sega spaatliga juurde ülejäänud ained, kuni sellest saab ühtlane tainas. Vala tainas võiga määritud küpsetusvormi ning küpseta 185C juures umbes 45 min, kuni tikuga proovides jääb tikk puhtaks ning kook on kenasti kuldpruun. Sobib hästi tee või tassikese kakao juurde!

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid

 

Kaasrahastab Euroopa Liit