Eilne pasta makaronivormiks
10.12.2019Õhtusöögiks keedetud makaronide vms pasta ülejääk on kerge prügikasti lendama, ometi saab sellest kerge vaevaga ja soodsalt ka järgmisel päeval eine meisterdada! Siin ühe meie lugeja kodune retsept:)
Tomatine makaronivorm
100 g makarone vms pastat
soola ja pipart
1 väike sibul
veidi õli hautamiseks
näpuotsatäis suhkrut
1 väike purgitäis purustatud tomateid
100 ml puljongit
100 g riivjuustu
Tükelda sibul ja hauta õlis klaasjaks, lisa tomatid ja puljong. Soovi korral võid segu veelkord ka läbi püreestada, maitsesta soola-pipra ja näpuotsatäie suhkruga (hapukas tomatikaste tahab alati veidike suhkrut!). Vala pastajäägid ahjuvormi ja kalla kastmega üle. Kõige peale raputa riivjuust ja küpseta kuumas ahjus 220 kraadi juures umbes 15 minutit mõnusalt pruunikaskuldseks. Head isu!
Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid
Kaasrahastab Euroopa Liit