3 olulist asja, mida toidu säilitamisest teadma peab
23.04.2018Tihti ei tule toiduportsude ülejäägi säilitamine meelde enne, kui oleme söömingu lõpetanud. Nii aga ei tohiks teha.
- Pärast valmistamist ja jahtumist võib toit seista toatemperatuuril maksimum kaks tundi – seejärel tuleks see külma panna. Mida vähem aega toit toatempteratuuril ootab, seda parem.
- Ülejääk tuleks kohe pakituna sügavkülma asetada, see on parim viis toiduvarusid säilitada. Toitu, mis on laual üleöö seisnud, oleks parem mitte enam tarvitada.
- Reeglina soovitatakse varem valmistehtud toitu vaid üks kord üles soojendada. Kui ülejääke on sügavkülmas rohkem, võiks need portsjonikaupa pakendada ja portsjonitena ka üles soojendada.
Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid