Hea nipp, kuidas toitu külmutada

03.07.2018

Enamik meist kasutab talvevarude külmutamist . Ent ka igapäevased toiduülejäägid saab sügavkülma panna, kasutades selleks näiteks taassuletavaid kotikesi . Mõnedel kotikestel on peal ka sildid, kuhu tuleks kindlasti kirjutada sügavkülmutamise aeg.

Et sügavkülmaruumi maksimaalselt ära kasutada, võiks toidu pakkida võimalikult vaakumpakendamisele sarnaselt. Selleks pole tarvis mingit hinnalist masinat — piisab, kui valada kastrul vett täis. Taassuletav kotike toiduga sulgeda peaaegu kuni lõpuni, nii et vaid väike auk jääb kinnitamata. Siis lasta kotike vette — vesi surub õhu kotist välja. Kui kotis on näiteks rohkem juurvilju, tasub neid veidi vees raputada, et võimalikult palju õhku välja pääseks.

Nüüd sule ja kuivata kotike korralikult, lase külmkapis maha jahtuda ja seejärel pane sügavkülma.

Vaata videot SIIT. 

Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid