Kiire riisiroog
10.11.2019See hea ja lihtne roog võimaldab ära kasutada nii õhtusöögist järele jäänud riisi kui ka ciabattaviilud.
Tarvis läheb:
300 gr keedetud riisi
200 gr kirsstomateid
300 gr vürtsikat juustu
1 keskmine punane sibul
2 küüslauguküünt
Punt peterselli
Paar ciabatta-viilu
Maitsestamiseks soola, praadimiseks oliivõli
Valmistamine:
Lõika ciabattaviilud kuubikuteks, rösti need õlis kuldpruuniks ja tõsta kõrvale. Poolita tomatid, haki petersell ja riivi juust. Tükelda sibul ning pressi küüslauguküüned, segades prae riis koos nendega pannil umbes 10 min, maitsesta soolaga. Järk-järgult lisa poolitatud tomatid ja krõbedad ciabatta-kuubikud. Puista üle riivitud juustu ja peterselliga ning serveeri. Kes soovib, võib roale lisada oma külmkapis leiduvat – näiteks praetud suvikõrvitsakuubikuid, kukeseeni või šampinjone, peekonikuubikuid vms.
Vaata ka:
Projekt Väärtustades toitu
Nõuanded targale tarbijale EKÜL toidunipid
Kaasrahastab Euroopa Liit