Olulised asjad, mida kodus enne jaanipuhkusele minekut teha

18.06.2024

Eesti Korteriühistute Liidu teade
18.06.2024

“Tulemas on jaanipäeva/võidupüha pikk nädalavahetus ja puhkuste aeg, kui paljud pered linnast ära sõidavad. Oluline on aga kodu puhkuseks ette valmistada, et naastes ei ootaks ebameeldiv üllatus, ” tuletab Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) õigusosakonna juhataja Urmas Mardi korteriomanikele meelde mõned lihtsad põhitõed.

Enne puhkusele sõitu:

  • Kontrolli, et uksed ja aknad, sealhulgas rõdu uks oleks korralikult suletud. Tee näiteks ukselukust pärast lukustamist nutitelefoniga kiire klõps – nii pole hiljem muretsemist.
  • Hoolitse, et elektriseadmed ja kodumasinad oleks välja lülitatud.  Mingil juhul ära jäta lahkudes kodumasinaid tööle ega näiteks mobiiltelefoni laadijat vooluvõrku!
  • Vaata, et kõik kraanid oleks korralikult suletud ega ükski toru ei lekiks.
  • Tühjenda prügikastid, korista külmkapp ja ära jära toitu kööki roiskuma. Ülejäägid saad näiteks sügavkülma panna, vaata nõuandeid siit https://www.ekyl.ee/uudised/kas-teadsid-3-ullatavat-toiduainet-mida-tasub-sugavkulma-panna/
  • Ära jaga oma puhkust sotsiaalmeedias! Kuigi vahvad puhkusepildid lausa kutsuvad postitama, pälvivad need paraku ka kurjategijate tähelepanu.
  • Turva oma kodu: turvalised lukud, koduvalvesüsteemid jms aitavad su kodu kaitsta. Samuti peaks olema sõlmitud toimiv kodukindlustus, mis kataks võimalikud kahjud.
  • Ära jäta asju (jalgratast, lapsekäru, pisiasju vms) trepikotta või rõdule, vaid paiguta need turvalisse panipaika.
  • Korteriomanikuna hoolitse, et korteriühistul oleks su värskendatud andmed ja toimivad kontaktid, et näiteks avarii korral ühendust võtta.
  • Otsi usaldusväärne koduhoidja, palu tal tühjendada postkasti, aeg-ajalt kardinaid eest tõmmata, tuld põlema panna või maja ees parklas seisvat autot liigutada – nii ei jää muljet, et korteriomanikud on pikemaks ajaks lahkunud.

 

TAUST: Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti. EKÜL kuulub Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse ning on partneriks BuildEST projektis, mis toob kokku erinevate osapoolte teadmised ja kogemused elamufondi rekonstrueerimiseks.

Teate edastas: Eesti Korteriühistute Liit
www.ekyl.ee

 

Kõneisik:
Urmas Mardi, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige, õigusosakonna juhataja
Tel: 372 50 15077
E-mail: urmas.mardi@ekyl.ee