Korteriühistud peavad talveakadeemiat

15.02.2023

Eesti Korteriühistute Liidu teade
15.02.2023

Sel nädalal, 16.-17. veebruaril kogunevad korteriühistud üle Eesti Viimsisse, et vahetada mõtteid ja omandada uusi teadmisi iga- aastases talveakadeemias.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul hoiab korteriühistute meeli ärevil korterelamute rekonstrueerimistoetuse taotlusvoor. “Kindlasti plaanime talveakadeemias elamute rekonstrueerimist põhjalikult lahata. Kavas on rääkida BuildEST projektis pakutavatest võimalusest ja eesmärkidest ning renoveerimisest nii korteriühistu, rahastaja kui ehitaja vaatevinklist. Oluline on ju lõppude lõpuks see, et aastaks 2050 saaks kogu elamufond rekonstrueeritud, kuid üle 10 000 kortermaja ootab veel renoveerimist – suur hulk tööd on ees,” hindab Jaadla, kelle sõnul ilma riikliku toetuseta maju korda ei saa. Lisaks renoveerimisele kõneldakse korteriühistute talveakadeemias rahvastiku vähenemise mõjust elamufondile, kriisidega toimetulekust ning käsitletakse olulisi juriidilisi küsimusi.

Ürituse link: https://ekyl.ee/koolitused/korteriuhistute-vi-talveakadeemia/

TAUST: Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti. EKÜL kuulub Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse. Samuti on liit partneriks BuildEST projektis, mis toob kokku erinevate osapoolte teadmised ja kogemused elamufondi rekonstrueerimiseks.

Teate edastas: Eesti Korteriühistute Liit
www.ekyl.ee

Kõneisik:
Andres Jaadla, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees, Housing Europe’i juhatuse liige
Tel: +372 520 3987
E-mail: andres.jaadla@ekyl.ee