Lõuna-Eesti korteriühistud kogunevad foorumile

04.06.2021

Eesti Korteriühistute Liidu teade
4. juuni 2021

Homme, 5. juunil toimub Tartus Lõuna-Eesti korteriühistute XIX foorum.

„Üle hulga aja on hea kolleegidega kokku tulla ja rääkida olulistel teemadel – näiteks renoveerimisest, küttekulude kokkuhoiust, parkimisest korrusmajade juures, aga ka Päästeameti muutunud nõuetest,“ tõi välja Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) juhatuse liige ja Lõuna-Eesti büroo juht Dagmar Mattiisen.

Foorumile kogunenud korteriühistuid tervitavad ka Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ning Tartu abilinnapea Raimond Tamm.

Foorum algab laupäeval kl. 10 Tartus SPARK demokeskuses (Narva mnt 3), ajakirjanikud on foorumile oodatud!

Foorumi kava: https://ekyl.ee/2021/05/31/louna-eesti-korteriuhistute-xix-foorum-5-06-21/

„Lõuna-Eesti korteriühistute huvi korrusmajade rekonstrueerimise vastu on viimastel aastatel oluliselt tõusnud,“ kinnitas Mattiisen, kelle sõnul aitas sellele kaasa nii 50% toetusmeede maapiirkonnas asuvatele kortermajade rekonstrueerimiseks kui ka osalise toetuse võimalus suurematele töödele, nagu näiteks kortermaja katuse vahetus või katlamaja renoveerimine. „Eks see läheb aeglaselt ja omanikuks olemise tunne tahab veel kasvamist, aga arusaamine, et korteriühistut on vaja, on kohale jõudnud.“

Korteriühistute suureks mureks on ka parkimine kortermajade juures. „See on väga valus teema, eriti Tartu magalarajoonis Annelinnas,“ hindas Mattiisen. „See pole rajatud nii, et igal korteril oleks autokoht ja jääda lootma sellele, et kõik inimesed hakkaks jalgrattaga sõitma, pole samuti võimalik. Ühistud ja kohalik omavalitsus võiks siin seljad kokku panna ja asuda rajama mitte ainult parklaid, vaid ka parkimismaju.“

TAUST: Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti. EKÜL kuulub Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse ning juhib samuti üleminekuriikide toetamiseks ellukutsutud erakorralist töörühma. Alates 2016. aastast on EKÜL ÜRO elamumajanduse harta keskus, mille põhitegevuseks on eluasemevaldkonna toetamine riikides, kus elamureformid veel ettevalmistamisel.

 

Teate edastas: Eesti Korteriühistute Liit www.ekyl.ee

Ajakiri Elamu: https://ekyl.ee/elamu-ajakiri/

Saade Korteriühistute taskutarkus: https://soundcloud.com/ekyl

 

Kõneisik:

Dagmar Mattiisen, EKÜL juhatuse liige, Lõuna-Eesti büroo juht
Tel: 50 84 799
E-post: tartu@ekyl.ee