Saaremaa korteriühistud protestivad soojusettevõtte müügi vastu

01.10.2019

Eesti Korteriühistute Liitu (EKÜL) kuuluvad Kuressaare korteriühistud pöördusid Saaremaa vallavanema poole ametliku kirjaga, väljendades selles oma tõsist muret AS Kuressaare Soojus müügiplaanide osas.

„AS Kuressaare Soojus pakub lisaks Kuressaarele kaugkütet ka paljudes teistes Saaremaa piirkondades ja ettevõte kuulub sajaprotsendiliselt Saaremaa vallale. Kuressaare ja ka Saaremaa korteriühistud on AS Kuressaare Soojus peamised kliendid, seega puudutab väga selgelt kõik AS Kuressaare Soojuse müügiga seonduv korteriühistuid ning nendes elavaid inimesi,“ selgitas Eesti Korteriühistute Liidu esindaja Kuressaares Evi Ustel-Hallimäe. „Soojahind on praegu Eesti üks soodsamaid. Võimaliku müügi korral puudub aga korteriühistutel kindlus soojahinna kujunemise osas,“ tõi ta välja korteriühistute mured.

„Kuressaare Soojus on hästi väljaarendatud ja eeskujulikult juhitud ettevõte, mis lisaks soojatootmisele haldab linna tänavavalgustusvõrku ja teenindab maapiirkonna katlamaju. Ettevõte on korteriühistutele stabiilseks partneriks. Korteriühistud on seisukohal, et Saaremaa vald omavalitsusüksusena on korteriühistutele usaldusväärseim AS Kuressaare Soojus   omanik, kui seda on mistahes eraomanik,“ kinnitas Ustel-Hallimäe.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul usaldavad saare korteriühistud Saaremaa valda soojusettevõtte omanikuna. „Seda aastatega kogutud ja püsivat avaliku võimuna saadud strateegilist usaldust elanike ja tarbijate käest ei tohiks vald läbimõtlematult vahetada ajutiste rahanumbrite vastu, ükskõik kui suured need ka ei oleks, sest need summad kaovad linnaeelarvest vaid mõne aastaga,“ pani Jaadla vallale südamele.

Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti. EKÜL kuulub Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse ning juhib samuti üleminekuriikide toetamiseks ellukutsutud erakorralist töörühma. Alates 2016. aastast on EKÜL ÜRO elamumajanduse harta keskus, mille põhitegevuseks on eluasemevaldkonna toetamine riikides, kus elamureformid veel ettevalmistamisel.

Teate edastas: Eesti Korteriühistute Liit www.ekyl.ee

 

Lisainfo: Evi Ustel-Hallimäe
EKÜL esindaja Kuressaares
Tel: 58 37 16 13
e-post: saaremaa@ekyl.ee

Andres Jaadla, Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees
Tel: +372 520 3987
andres.jaadla@ekyl.ee