Ilmus ajakirja Elamu uus number 4/2017

16.12.2017

Hea lugeja!

Taas on üks aastaring täis tiksumas. Eesti Korteriühistute Liidule tõi mööduv aasta kaasa hulga selgitustööd. 2018 jõustub ju uus korteriomandi- ja korteriühistuseadus (KrtS), mis asendab kaht praegu kehtivat seadust: korteriomandi- (KOS) ja korteriühistuseadust (KÜS). Mis ühistute elus muutub ja mis muutumatuks jääb, sellest oleme terve aasta jooksul rääkinud koolitustel ja infopäevadel üle Eesti, kirjutanud ajakirjas Elamu ja selgitanud meedias. Küsimusi tekib aga uuel aastal kindlasti veel ja püüame üheskoos neile vastuseid leida!

Koostööle on EKÜL oma tegevuses alati suurt rõhku pannud: hea koostöö seob meid nii politsei- ja piirivalve- kui ka päästeametiga, nagu saab lugeda käesolevast Elamu numbrist.

Aina olulisem on aga koostöö elamumajandusorganisatsioonidega üle Euroopa, et võiksime üksteiselt õppida ja üheskoos elamumajanduse vallas ühistutele oluliste poliitiliste otsusteni jõuda. Tunnistust sellest, et Eesti ja eestlaste hääl on oluline, annab Euroopa elamumajandusorganisatsioonide kohtumine Rakveres ja ühiseid huve toonitava Rakvere deklaratsiooni vastuvõtt. Ühtset meelt olime korteriühistute suurfoorumil, kui pöördusime Eesti valitsuse ja parlamendi poole nõudega riiklike renoveerimistoetuste jätkamiseks. Koos oleme tugevad!

Soovin, et uus aasta tooks meile kõigile võimalusi ja valikuid, tegusid ja tahtejõudu nende elluviimiseks, siiraid soove ja mis kõige tähtsam – rahu südamesse!

 

Rahulikku jõuluaega ja tegusat uut aastat soovides,

ANDRES JAADLA