EKÜL juhatuse esimees kohtus ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministriga

18.05.2018

EKÜL juhatuse esimees Andres jaadla pidas sel nädalal töökohtumise ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Paloga. Peamiseks aruteluteemaks olid rekonstrueerimistoetused ja nende jätkumine. Minister kinnitas, et neljal järgmisel aastal suunab valitsus korterelamute rekonstrueerimiseks täiendavalt 100 miljonit eurot. Minister tunnustas ka Eesti korteriühistuid ja Eesti Korteriühistuste Liitu aktiivse töö eest korteriühistute huvide eest seismisel.

Lisaks andis Jaadla ministrile ülevaate juunis toimuvast maailma mõjukamate elamuorganisatsioonide esimesest tippkohtumisest Tallinnas ja konverentsist “„Digitaalsed linnad – elamisväärsus ja taskukohasus”, mille osalejatele lubas minister saata ka videotervituse.

Juunis leiab Tallinnas aset elamumajanduse tippsündmus: esmakordselt saabuvad korraga ühisele kokkusaamisele kolm maailma mõjukamat elamuvaldkonna ühendust Housing Europe, ÜRO Euroopa Majanduskomisjoni Elamu-ja Maamajanduskomitee ning Rahvusvaheline Elamukooperatiivide Liit. Maailma kolme mõjukama elamuvaldkonna ühenduse esindajad väisavad Tallinna 6. – 8. juunil 2018 toimuva Housing Europe üldkogu raames. Üldkogu toob esmakordselt Eestisse kokku ligi 100 elamuvaldkonna tippjuhti ja eksperti üle maailma.

Kohtumine algab 6. juunil Tallinnas ad-hoc töögrupi aruteludega muutustest elamumajanduses ning päevakavasse mahub ka mitme Tallinna innovatiivse projektiga tutvumine. 7. juunil toimub aga Maarjamäel fimimuuseumi saalis rahvusvaheline konverents pealkirjaga „Digitaalsed linnad – elamisväärsus ja taskukohasus”.