Virumaa Korteriühistute Foorum, 15.02.2018

01.02.2018

Olete oodatud osalema EKÜL Virumaa Korteriühistute Foorumil
15. veebruaril 2018 algusega 12:30
Art Hotelli konverentsisaalis Rakveres.

VIRUMAA FOORUMI PÄEVAKAVA

Seekordne Virumaa Foorum keskendub uutele teemadele Eesti eluasemevaldkonnas. Räägime uuest seadusest ja KredExi toetusmeetme kasutamise praktikatest.

Uus aasta tõi endaga korteriühistute jaoks kaasa uuenenud seadusandluse ja mitmeid muudatusi korteriühistute igapäevaelu korraldamisel. Esile on kerkinud mitmed praktilised küsimused, nagu näiteks see, kuidas leida registrist riigi loodud korteriühistu ning milline on korteriühistu kehtiv nimi. Uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse kohaselt on igal korteriühistul n-ö seadusjärgne nimi, mis koosneb aadressist ja täiendist „korteriühistu“. Lisaks võib korteriühistul olla täiendav nimi. Kõigi enne uue seaduse jõustumist asutatud korteriühistute varasem nimi loeti seaduse jõustumisel täiendavaks nimeks.

Virumaa foorumil astub üles üks uue korteriomandi – ja korteriühistuseaduse autoreid Vaike Murumets, kes annab ülevaate uue seaduse rakendamise kohta. Sellest, mida uut on aga tulemas riigi elamuvaldkonnas laiemalt räägib Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi elamuvaldkonna juht Regina Michaelis. Eesti Korteriühistute Liidu tegevustest EV 100 juubeliaastal räägib liidu juhatuse esimees Andres Jaadla.

Finantsteenustest korteriühistutele räägivad uue tulijana Coop panga esindaja Helo Koskinen ja turul vana olija Swedbank AS esindaja Janis Pugri. Virumaa ühistud on olnud ühed Eestimaa aktiivsemad korterelamute renoveerijad ja KredExi rekonstrueerimistoetuse kasutajad. Milline olnud KredExi praktika toetuste kasutamisel, sellest räägib KredExi eluaseme- ja energiatõhususe divisjoni juht Triin Reinsalu.

Omavalitsuse vaatenurka eluasemeküsimustes selgitavad Foorumil Kadrina vallavanem Marko Teiva ja Tapa abivallavanem Riho Tell.

Sellest, kuidas Rakvere linna korteriühistud on korda saatnud Eestimaal eeskuju vääriva renoveerimise ime, jagavad kogemusi eksperdid, ehitusettevõtjad ja ühistujuhid. Virumaa Foorumil tutvustame ka Eesti Korteriühistute Liidu poolt korteriühistute hulgas läbi viidud küsitluse tulemusi korterelamute renoveerimisvajaduse osas.

FOORUMIST OSAVÕTT:

Osalemine EKÜL liikmetele tasuta, teistele 35.-

Osalemiseks vajalik eelregistreerimine:
tel 627 5740 või e-post ekyl@ekyl.ee

Foorumi teade ajalehes “Kuulutaja”