Rakvere, 16.03.2017

Infopäev uuest korteriomandi – ja korteriühistuseadusest läks Rakveres täissaalile

16. märtsil toimus Rakveres infopäev uuest korteriomandi – ja korteriühistuseadusest, kus tutvustati, milliseid muudatusi toob uus seadus kaasa tänastele korteriühistutele ja korteriomanike ühisustele.

Kolmetunnise loenguga esinenud liidu  juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul  on  infopäev on üles ehitatud kehtiva õiguse ja 01.01.2018 jõustuva uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse võrdleval analüüsil.  Käsitlemist leidsid uues seaduses  sisalduvad  täiesti uued korteriühistuid puudutavad õiguspõhimõtted. Mardi sõnul  puudutab suurim muudatus 2018. aastal jõustuvas uues korteriomandi- ja korteriühistuseaduses tänaseid korteriomanike ühisusi, mis seaduse jõustumisel muutuvad korteriühistuteks seaduse alusel.

EKÜL juhatuse liikme   Andres  Jaadla sõnul oli huvi  infopäeva vastu kõrge. Üritus läks täismajale.  Tuli tuua isegi lisatoole, et kõik istuma mahuks.  Hämmastav täheldada , et kõik need kolm tundi  kuulasid  Virumaa korteriühistute juhid ettekandjat  pingsalt ja tähelepanelikult. Oli kuulda vaid pastakate krabinat. Paljud  ühistujuhid  said oma küsimustele vastuse pärast loengut toimunud  küsimuste-vastuste voorus.

Rakveres toimunud infopäev oli osa infopäevade sarjast, mida  EKÜL viib läbi Justiitsministeeriumi toel, tutvustamaks 2018. aastal jõustuvat korteriomandi- ja korteriühistuseadust. Tulekul on infopäevad Pärnus, Paides, Võrus ja Tallinnas. Lisainfot sarja kohta saab EKÜL kodulehelt: http://ekyl.ee/avaleht/uusseadus/

Vaata pilte toimunud infopäevast Galeriist