TAMSALU

Korteriühistute asutamise infopäev tõi Tamsalus kohale rekordarvu inimesi

Eesti Korteriühistute Liidu ja Tamsalu valla poolt 15.03.2017 korraldatud korteriühistute asutamisele  pühendatud  infopäev tõi Tamsalu Kultuurimaja saali rekordarvu inimesi.

Hinnanguliselt oli kohale tulnud ligi 150 huvilist. Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla sõnul on huvi korteriühistute asutamise vastu kõrge. Esitati praktilisi ja sisulisi küsimusi. “Eks algselt ikka on inimestel natuke hirme ja kõhklusi ning loomulikult on maakonnakeskustest väljaspool  ka inimeste majanduslikud võimalused piiratumad ja ka kinnisvara väärtus madalam, aga oli tunda  inimeste initsiatiivikust ja südikust asuda oma majades ühistute loomisele. Usun, et Tamsalus  hakkavad asjad liikuma. Tahan siinkohal tunnustada vallavanem Riho Telli initsiatiivi  olla eestvedajaks korteriühistute  loomisel,” sõnas Jaadla.

Infopäeva esinesid  Tamsalu vallavanem Riho Tell, EKÜL juhatuse esimees Andres Jaadla, EKÜL nõukogu liige  ja Tapal  korteriühistutega aktiivselt tegelev Peeter Lauring, Tapa ühistujuht Ago Stallmeister ning ettevõtete esindajad.

Tamsalu vallas on hinnanguliselt 70 korterelamut, millest 52 haldab tänane Tamsalu valla munitsipaalettevõte AS Tamsalu Kalor. Vallas on hetkel 5 korteriühistut.

DSC_0371DSC_1206